Deporte femenino sede - València

Deporte femenino sede

Tornar

València s'ofereix a ser seu de la lliga professional de futbol femení

• Les xiques del València CF

29/03/2021

Les tres administracions valencianes juntament amb el suport dels tres clubs de futbol femení de la Comunitat valoren de manera positiva i unànime que València allotge la seu de la lliga professional d'este esport.

 

L'Ajuntament de València, la Diputació i la Generalitat, en la seua ferma aposta per la professionalització de l'esport femení, i en concret del futbol femení, han decidit oferir la ciutat de València com a seu de la lliga professional de futbol femení.

Durant el matí de hui, la regidora d'Esports, Pilar Bernabé, el director general de l'Esport, Josep Miquel Moya, i el diputat d'Esports, Andrés Campos, han mantingut una reunió amb els clubs de futbol femení, Valencia CF, Levante UD i Villarreal CF per a exposar la proposta que s'elevarà al Consell Superior d'Esports.

Des de l'Ajuntament de València s'ofereix el Complex Esportiu Cultural La Petxina, la casa de l'esport de València, que ja disposa d’espais de treball organitzats baix un esquema funcional que permet potenciar les relacions personals i millorar el rendiment dels treballadors i esportistes.

La Petxina, inaugurada en 2003, disposa d’unes instal·lacions idònies per allotjar esta seu i continuar apostant per la professionalització de l'esport a través del seu Centre de Tecnificació.

A més, el Complex ofereix un projecte complet esportiu amb edifici administratiu, sales multiús, sales de conferències, sala d'actes i sala de premsa, adaptades a les necessitats actuals i futures d'esta seu. A dia de hui ja és seu de la regidoria d'Esports i de la Fundació Esportiva Municipal.

En este sentit, el president del Valencia CF femení, Salvador Belda, i la coordinadora general de futbol femení del Levante UD, Maider Castillo, han valorat de manera positiva la notícia i han oferit el seu suport i disposició a la iniciativa, “ja que seria un pas molt important que la seu d'una competició femenina fóra ací”.

Per part seua, el director de futbol del Villarreal CF, Miguel Ángel Tena, ha afirmat que es tracta “d'una iniciativa magnífica per part de totes les institucions valencianes per donar suport al futbol femení i com a club lògicament donarem suport a esta candidatura”.

Igualment, la regidora d'Esports i presidenta de la FDM, Pilar Bernabé, ha indicat que “per a la ciutat de València la seua aposta per l'esport femení i els clubs femenins, que són dos grans clubs de la lliga femenina, és un acte de justícia reivindicar esta seu de la lliga per al territori valencià”.

A més, el director general de l'Esport, Josep Miquel Moya, ha significat que “les tres institucions manifesten l'interés que la seu de la lliga professional siga a València i estem decidits a presentar esta candidatura abans el CSD perquè entenem que reuneix les condicions adequades”.

El diputat d'Esports, Andrés Campos ha manifestat la importància que “totes les institucions estem alineades en l'estratègia de visibilització de l'esport i la igualtat en l'esport”.

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé