Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Depósito de tormentas El Saler - València

Vés enrere Depósito de tormentas El Saler

Volver

Catalá anuncia que el dipòsit de tempestes del Saler estarà acabat al mes de març

• Les obres estan al 40% d'execució

12/11/2023

  • El tanc de tempestes del Saler té una capacitat de 957 metres cúbics, arreplegarà la primera aigua de pluja, que és la més contaminant i regularà el pas cap a l’estació depuradora
  • Segons l’alcaldessa, María José Catalá, “esta infraestructura evitarà els vessaments contaminants al llac de l’Albufera i, a més, previndrà possibles inundacions en època de pluges intenses”
  • Les obres superen els dos milions d’euros, es troben a un 40% d’execució i l’Ajuntament té planificats d’altres huit tancs de tempestes en la ciutat

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha anunciat que “el nou depòsit de tempestes del Saler, que es troba en obres, estarà acabat a la fi del pròxim mes de març”. El depòsit, que té una capacitat de 957 metres cúbics, “recollirà la primera aigua de pluja, que és la més contaminant perquè conté la brutícia acumulada en l'asfalt i al carrer, i regularà el pas cap a l'estació depuradora”, ha explicat Catalá.

Esta infraestructura evitarà els abocaments contaminants al llac de l'Albufera i, a més, previndrà possibles inundacions en època de pluges intenses. Les obres tenen un cost de 2.185.298,39 euros.

L'alcaldessa ha visitat la marxa de les obres, que estan a un 40% d'execució. “Este és el primer dels dos tancs de tempestes que hi ha previstos al Saler, amb l'objectiu d'evitar abocaments contaminants al llac de l'Albufera i a la mar”. A més, ha recordat que València “és una ciutat amb episodis torrencials de pluges i estos depòsits de tempestes evitaran inundacions i regularan les pluges intenses”.

L'alcaldessa ha estat acompanyada del regidor del Cicle Integral de l'Aigua, Carlos Mundina, el regidor de Prevenció d'Incendis, Juan Carlos Caballero, el regidor de Devesa-Albufera i l'alcaldessa pedània del Saler, Blanca Vilches Navarro.

Les obres del tanc de tempestes han obligat a desmuntar la pèrgola i la font ornamental existent sobre la infraestructura. Està previst que, a mesura que avancen les obres, es reurbanitze de nou el jardí superior. Així, s'ha programat la reposició de la pèrgola i del parc, la col·locació de bancs i l'execució de massissos enjardinats.

L'Ajuntament té planificats altres huit tancs de tempestes a la ciutat. Els huit depòsits estaran situats en la Malva-rosa, el carrer d'Eivissa, l'Albereda, l'Hort de Sant Valeri, Pare Tomàs de Montañana, el Grau, Natzaret i un segon al Saler.