Del Marítim al Món - València

Del Marítim al Món

Tornar

La campanya “Del Marítim al món” permet disminuir la factura energètica de les llars d'este districte

La participación és gratuïta, així com la instal·lació, formació per a l'ús d'una APP necessària, assessorament, i desinstal·lació

• Cartell de la campanya "Del Marítim al món"

23/03/2021

Els veïns i veïnes del Marítim podran estalviar fins a un 10% d'energia en els seus habitatges a través d'uns sensors i una app. Esta iniciativa, denominada “Del Marítim al món”, ha sigut impulsada per l'Ajuntament de València al costat del centre d'Innovació Las Naves i en col·laboració amb els socis locals del projecte europeu MAtchUP. Està dirigida a totes aquelles persones amb interés i sensibilitat en els temes relacionats amb l'eficiència energètica i que visquen en el Districte de Poblats Marítims que inclou els barris de la Malva-rosa, Cabanyal-Canyamelar, Grau, Natzaret i Beteró.

 

El regidor d'Innovació, Carlos Galiana, ha animat a la ciutadania d’este districte perquè participe en esta campanya l'eslògan de la qual deixa clara les seues intencions. “Volem que Poblats Marítims siga referència en l'àmbit internacional de com podem ajudar a tindre un planeta més sostenible aprenent a reduir els nostres consums energètics a casa”. “El Marítim innova”

En esta línia, l'edil ha explicat que s'ha posat en marxa una campanya per a fomentar la participació ciutadana i per a explicar els múltiples beneficis d'esta campanya, “començant pels econòmics, ja que es pot arribar a estalviar un 10% en les factures a final de mes, però també per les millores en el medi ambient tant per al barri, com per a la ciutat i el planeta”.

En concret, en els habitatges participants s'instal·laran uns sensors que recolliran dades anonimitzades sobre el consum elèctric i de gas, temperatura i humitat interior. Tota esta informació podrà ser consultada per cada participant de manera privada gràcies a una aplicació mòbil. A més, els participants podran rebre assessorament personalitzat i professional per a millorar el seu consum.

La participació, que no té cap mena d'obligatorietat de permanència, és gratuïta, així com la instal·lació, formació per a l'ús de l'APP, assessorament, i desinstal·lació.