Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

DecidimVLC - València

Vés enrere DecidimVLC

Volver

Decidimvlc rep 773 propostes en 10 dies i supera els registres de les edicions anteriors

Valía destaca que el gran volum de propostes confirma l'èxit de l'eina de democràcia directa i recolza l'aposta decidida de l'Ajuntament en el format

• Cartell oficial del procés participatiu

17/11/2020

Els pressupostos participatius DecidimVLC, impulsats des de la Regidoria de Participació Ciutadana i Acció Veïnal de l'Ajuntament de València, “han rebut 773 propostes d'inversió en els primers 10 dies de la fase de presentació de projectes, superant així les xifres de les cinc edicions anteriors”, segons ha precisat la responsable de l'àrea, Elisa Valía. “Quan encara resta una setmana fins al 23 de novembre per a la finalització del termini de presentació de projectes d'inversió per als districtes i pobles de València, l'edició de 2020-2021 supera amb escreix tots els registres històrics de participació propositiva”, ha destacat.

 

Referent a això, ha precisat que l'any passat “la ciutadania va presentar 632 propostes, en 2018 van ser 540, en 2017 els projectes van ser 562, en 2016, 591 i en la primera edició de 2015 van ser 619 propostes d'inversió”. Per a Elisa Valía, “el gran volum de propostes veïnals registrat en els primers dies, i que continuarà incrementant-se en la setmana vinent, confirma l'èxit d'esta eina de democràcia directa a València”.

Així, ha assenyalat que “esta resposta col·lectiva suposa un suport a l'aposta de l'Ajuntament per aprofundir en eines de participació i co-governança amb veïnes i veïns per a decidir el futur de la ciutat, a diferència del camí d'altres grans ciutats d'Espanya que han optat per no repetir el format”. “Esta edició, que se celebra en un context de crisi sanitària, econòmica i social derivada de la pandèmia de la COVID, l'opinió de la ciutadania sobre les inversions cobra una major rellevància, ja que són els espais de major proximitat i que afecten directament la qualitat de vida de les persones, i així s'està notant en el volum de propostes presentades”, ha exposat.

A més, la regidora ha ressaltat que “la majoria dels projectes presentats dissenyen una ciutat més amable i humana, aposten per guanyar espai públic per a vianants, amb nous espais verds i zones esportives en barris i pobles. Estes propostes estan alineades amb els reptes marcats com a Ajuntament, els Acords per a la Recuperació i la Reconstrucció de les diferents Administracions i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU”.

Per a Valía, “després de les 6 edicions del DecidimVLC, els pressupostos participatius a València estan més que consolidats i any rere any incrementen el seu abast i implicació. El format s'ha convertit en un estendard d'una nova manera de fer política impulsada per este equip de Govern, a través del qual depositem en la ciutadania la confiança per a decidir el destí de 8 milions d'euros del pressupost municipal, assumint-lo directament com a govern en la nostra gestió per a transformar els barris i pobles de la ciutat”.

La regidora de participació ciutadana ha animat a les veïnes i veïns a “continuar implicant-se en la presa de decisions que els afecten directament i a continuar proposant i donant suport a inversions per als seus barris i pobles inspirades en l'interés general, la millora de l'espai públic, la solidaritat i la convivència”.

La fase de presentació de propostes d'inversió per part de la ciutadania es prolongarà fins al 23 de novembre de 2020. Estes propostes d'inversió hauran de recaptar fins al 30 de novembre almenys 30 suports de veïns i veïnes (15 en el cas dels pobles) perquè passen a la següent fase d'avaluació tècnica, jurídica i pressupostària per part dels serveis tècnics municipals. Després d'este estudi de viabilitat, es presentaran les propostes que passaran a votació ciutadana, fase que tindrà lloc des de l'11 al 28 de febrer de 2021.