Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Datos recuperación económica - València

Vés enrere Datos recuperación económica

Volver

Amb una reducció de la desocupació interanual del 17%, València se situa com a líder de la recuperació econòmica

Sandra Gómez i Pilar Bernabé han assenyalat les dades que avalen la recuperació i els plans per a continuar estimulant l'activitat econòmica en 2022

• València és la ciutat que està creant més ocupació i més ha reduït les dades d'atur

13/01/2022

“2022 és l'any de València”. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, i la regidora d'Economia i Ocupació, Pilar Bernabé, han subratllat les bones dades de l'activitat econòmica i d'afiliació a la Seguretat Social a la ciutat. Tal com han afirmat, amb una reducció interanual de la desocupació de prop del 17%, “València se situa com a líder de la recuperació econòmica”. “Comencem 2022 amb molt bon peu, ja que estem consolidant un dels objectius que ens vam marcar, i és que la recuperació en l'eixida de la crisi sanitària vinguera acompanyada per la recuperació econòmica”, ha subratllat Sandra Gómez, qui ha afirmat que hui “podem afirmar que este objectiu és una realitat que ve avalada per les dades objectives d'ocupació facilitats per Labora”.

 

La vicealcaldessa ha recordat que, amb l'esclat de la crisi sanitària i durant estos quasi dos anys de pandèmia, l'objectiu del Govern Municipal “ha sigut cuidar de la salut i salvaguardar la vida de les persones que viuen a la nostra ciutat; però en paral·lel –ha afegit- cuidar també de l'economia”. Segons ha subratllat Sandra Gómez, “no podíem caure en una falsa dicotomia, com han plantejat altres persones, de triar entre salut i ocupació, sinó que calia cuidar i protegir la salut i, alhora, l'ocupació i l'activitat econòmica”.

“I en això ens hem ocupat a fons –ha assegurat- i els resultats estan a la vista, amb les dades d'ocupació que han posicionat València com la ciutat que més està avançant en la recuperació econòmica”. Segons ha explicat Gómez, “València és la ciutat que està creant més ocupació i la que més ha reduït les seues dades d'atur des de un any: portem ja quatre mesos de baixes consecutives de la desocupació a la ciutat, i en l'últim any 10.881 persones han eixit de les llistes de la desocupació”, la qual cosa suposa una reducció de quasi el 17% respecte a fa un any.

Tornada a les dades pre-pandèmia

La portaveu municipal ha subratllat l'evolució de la desocupació a la ciutat que, ha assegurat, ha tornat a la situació pre-pandèmia gràcies a les iniciatives de suport a les pimes i a les polítiques actives de foment de l'ocupació: al febrer de 2020, el total de persones desocupades a València ascendia a 53.198, i després d'un increment durant l'any passat, per efecte de la crisi covid, que va augmentar la xifra fins a les 65.305 persones en acabar eixe mateix any, el passat 2021 s'ha tancat amb 54.424 persones, quasi la mateixa xifra que abans de la crisi.

El major nombre d'afiliacions de la dècada

De manera paral·lela, Gómez ha destacat les dades d'afiliació a la Seguretat Social a la ciutat, que al novembre passat va ser de 409.049 persones, el major nombre d'afiliacions en l'última dècada. I d'elles, 57.014 corresponen a persones autònomes, la qual cosa reflecteix el suport a les iniciatives d'emprenedoria impulsades des de l'Ajuntament. De fet, el nombre d'afiliats actual a la ciutat és superior al que hi havia abans de la pandèmia.

Gómez ha destacat l'esforç fet pel sector productiu, les xicotetes i mitjanes empreses, que han patit les limitacions imposades per les exigències de salut pública; i ha subratllat les iniciatives impulsades per a donar suport a la seua labor, com les ajudes del Pla Resistir, els plans de formació i les accions de suport al manteniment de l'ocupació. Tot això es preveu continuar i incrementar al llarg de l'actual exercici, 2022, per a això s'ha augmentat un 61% el pressupost municipal destinat a l'àrea de Desenvolupament Econòmic, i un 82% el pressupost destinat a l'àrea d'Economia i Emprenedoria. “2022 serà l'any de València”, ha assegurat.

2022: Convergència cultural i creativa

Així ho ha assegurat també la regidora de Desenvolupament innovador dels sectors econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, qui ha recordat que enguany, al costat de les polítiques actives del municipi, conflueixen a la nostra ciutat la Capitalitat Mundial del Disseny, l'Any Berlanga, els Premis Goya, i la capitalitat del Turisme Intel·ligent, en una convergència per la cultura i la creativitat també com a factors de desenvolupament i de projecció.

Segons la responsable de l'àrea d'Economia, enguany continuaran les polítiques d'ocupació i formació, que al llarg del curs 2020-21 han permés incloure més de 1.200 persones en programes de desocupació, donar formació a més de 20.000 persones, i impulsar la convocatòria de premis Ocupació Estable. En l'àrea d'Emprenedoria, durant el curs passat es va procedir a l'obertura d'un nou centre Co-Crea-T en les instal·lacions de Germans Maristes, d'un nou espai de coworking en Espai Lidera, així com la celebració del Dia de la Dona Emprenedora i del I Fòrum de Lideratge Femení. Pel que respecta a Innovació i desenvolupament econòmic, el balanç de 2021 recull l'organització del VLC Startup Market per a promocionar i connectar l'emprenedoria i la innovació valenciana amb la ciutadania, la convocatòria VLC Startup Awards de reconeixement del talent emprenedor local, i la participació en esdeveniments internacionals com el 4YFN o South Summit.

Durant este any, els objectius de la Delegació passen per l'atracció d'inversions, el suport al teixit econòmic innovador, el patrocini d'esdeveniments, i les ajudes al desenvolupament de sectors. En este context, Bernabé s'ha referit a l'obertura dels centres de la Farinera, que albergarà un espai gaming, o Velluters, amb un hub especial dedicat al disseny. A més, en assenyalar la importància de l'atracció d'inversions, Bernabé ha subratllat de manera especial l'accés als fons Next Generation, i s'ha referit al milió i mig d'euros de finançament d'estos fons aconseguit per als projectes de digitalització de comerços d'àrees turístiques de la ciutat, que l'Ajuntament ja havia començat a desenvolupar de manera prèvia a la convocatòria amb la Cambra de Comerç. “És un èxit perquè hem aconseguit més del 80% del que plantejàvem, i això en part es deu a l'acció conjunta públic-privada”, ha afirmat la regidora.

Bernabé ha conclòs assenyalant el compromís de continuar també al llarg d'enguany amb els Plans d'ocupació i Plans de Formació, que durant l'exercici passat han aconseguit arribar a un total de 689 i 20.600 persones, respectivament.

Recursos multimedia

Sandra Gómez
Pilar Bernabé