Datos paro - València

Datos paro

Tornar

València acumula 8 mesos de baixades de les xifres de desocupació i registra 14.558 persones aturades menys que fa un any

Joan Ribó destaca que “els contractes indefinits suposen ja el 42% del total a la ciutat de València i açò vol dir que la reforma laboral ha dinamitzat l’economia i millorat la vida de les persones”

• València registra a l’abril un nou descens de l'atur

04/05/2022

La ciutat de València ha registrat l’abril de 2022 un descens de l'atur de 14.558 persones respecte del mateix mes de 2021 i acumula ja huit mesos de baixades consecutives, segons les dades registrades per Labora. Fa 14 anys que no hi havia una dada de desocupació tan positiva per a la ciutat de València. La xifra d'aturats ha disminuït quasi un 22% respecte a l’atur registrat a abril de 2021, mentre que les contractacions augmenten un 12%. Però hi ha una dada que evidencia, encara més, l’evolució positiva de l’ocupació a València i és que els contractes indefinits han augmentat exponencialment, si en 2020 suposaven un 8% del total, al 2022 arriben al 42%. L'alcalde Joan Ribó ha posat en valor esta pujada “és molt important crear llocs de treball, però ho és més encara que eixa ocupació siga sinònim d’estabilitat i garantisca el benestar de les persones”. Per part seua, la regidora d'Emprenedoria i Innovació Econòmica, Pilar Bernabé ha assenyalat que estes dades confirmen la recuperació econòmica que s'està produint a la ciutat de València.

 

Les dades que certifiquen la baixada de la desocupació a la ciutat també són lleugerament millors que les de març d’enguany. Un apunt important que fa que s’acumulen ja 8 mesos de baixades. Per a l’alcalde es tracta “d’un èxit col.lectiu de les polítiques públiques i de l’esforç de tots els valencians i valencianes”.

Caldria retrocedir fins al 2008, l’any d'abans de l’anterior crisi econòmica, per trobar un mes d’abril amb un atur més baix que el d’este abril de 2022, "una dada molt positiva que evidencia que les iniciatives de suport a les pimes i a les polítiques actives de foment de l'ocupació han donat resultats a la ciutat de València", segons ha explicat l'alcalde Joan Ribó. La comparativa és encara més cridanera si retrocedim 10 anys enrere, l'abril de 2012 la ciutat de València comptava amb 81.295 persones desocupades, un 57% més que ara, on la xifra es reduïx fins a les 51.780 persones.

Les dades de Labora també destaquen l’augment de la xifra de contractes comunicats a la ciutat de València respecte del mateix mes de l’any passat. L’abril de 2021 es comunicaren 27.834 noves contractacions i al mateix mes de 2022 se n’han comunicat 31.162, és a dir 3.328 persones de la ciutat de València, quasi un 12%, han trobat feina al llarg d’este any. Però allò més important d’estes dades és el creixement exponencial dels contractes indefinits, que passen de suposar un 8% en 2020 i un 11% el 2021 a ser un 42% del total a abril de 2022. L’alcalde de València ha destacat que “la nova reforma laboral ha dinamitzat l’economia i ha dignificat les condicions laborals de les treballadores i treballadors, i això és fonamental València per avançar de manera sostenible”.

Joan Ribó també ha volgut insistir en el fet que “les dades de l’evolució del mercat laboral indiquen que estem eixint de la crisi intentant que ningú quede enrrere, però hem de continuar treballant per aconseguir que els sectors econòmics més afectats per la pandèmia es recuperen definitivament”.

Per part seua, la regidora d'Emprenedoria i Innovació Econòmica, Pilar Bernabé ha assenyalat que estes dades confirmen la recuperació econòmica que s'està produint a la ciutat de València, ja que són “les millors dades dels últims dotze anys tant en xifres de desocupació com de contractació”. Bernabé ha afegit que el més important és que les dades confirmen l'estabilitat laboral de milers de valencians i valencianes, ja que “abril ha registrat un creixement del mil per cent dels contractes indefinits a la ciutat de València. És la dada més significativa en la història de la nostra ciutat perquè hem passat d'un 8,5% de contractes indefinits a més d'un 40%”. “La reforma laboral s'ha mostrat clau” ha afegit la regidora.

Recursos multimèdia

Joan Ribó
Pilar Bernabé