Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Datos empleo septiembre - València

Vés enrere Datos empleo septiembre

Volver

València lidera el descens de l'atur al setembre amb la millor dada des de fa 14 anys

L'alcalde, Joan Ribó, ha destacat la qualitat de l'ocupació, atés que s'ha passat d'un 10% a més del 57% de contractes indefinits des de 2021

• L'alcalde ha destacat l'efecte positiu de les polítiques municipals de promoció econòmica i d'estímul de l'ocupació

04/10/2022

La ciutat de València lidera el descens de l'atur i manté la tendència continuada a la creació d'ocupació dels últims anys. De fet, tal com ha destacat este dimarts l'alcalde de València, Joan Ribó, “la ciutat té, en estos moments, la millor dada d'ocupació dels últims 14 anys”, segons les xifres oficials conegudes hui, “i això a pesar que les xifres d’atur han augmentat de forma generalitzada en tota Espanya”, ha subratllat. A més, l'alcalde ha assenyalat també la qualitat de l'ocupació que s'ha generat, atés que més de la meitat dels contractes signats en este període són de tipus indefinit, la qual cosa suposa cinc vegades més que en el mateix període de l'any anterior.

 

En termes interanuals, el descens de l'atur a la ciutat se situa en un percentatge del 19%, és a dir, un 19% menys de persones parades: s'ha passat de les 62.907 persones en desocupació al setembre de 2021 a les 50.799, registrades el mes passat. Quant a la comparativa amb el mes passat, agost, la xifra ha mostrat també un descens, passant de 51.527 a 50.799, és a dir, 728 persones parades menys.

En semblants termes s'ha manifestat el regidor de Desenvolupament Econòmic i Hisenda, Borja Sanjuán, qui ha indicat que, prenent com a referència el setembre anterior a la pandèmia, “trobem que el nombre de persones desocupades ha baixat en 2.643, un 5%, la qual cosa suposa un fet important que ratifica la tendència de recuperació econòmica i de l'ocupació”, tal com ha remarcat l'edil.

Ocupació de qualitat

L'alcalde ha destacat l'efecte positiu de les polítiques municipals de promoció econòmica i d'estímul de l'ocupació, que s'han traduït també en una millora de la qualitat de l'ocupació: “mentre que fa un any els contractes indefinits només arribaven al 10% del total de les contractacions, ara ja són molt més de la meitat”. “Això reflectix, sens dubte, l'efecte positiu de les noves polítiques econòmiques per a reduir la desocupació i per a millorar la qualitat de vida de totes les persones”, ha manifestat Joan Ribó.

El regidor Sanjuán ha confirmat estos paràmetres, segons les dades de Labora, que assenyalen que el mes de setembre es van registrar 28.490 contractes, dels quals 16.339, és a dir, el 57,4% van ser indefinits. “València continua liderant l'estabilitat en l'ocupació”, ha afirmat el regidor.

“La radiografia –ha argumentat Borja Sanjuan- és esta: al setembre de 2020 només el 9,8% dels contractes era de tipus indefinit, mentre que esta xifra ara supera el 57%. A més, el creixement en termes interanuals supera el 251% (11.692 contractes indefinits més). Esta dada confirma que la reforma laboral del Govern està sent un èxit perquè redunda de manera directa en l'estabilitat en el mercat de treball”, ha detallat

D'altra banda, l'edil s'ha referit també a les afiliacions a la Seguretat Social, i ha explicat que segons les últimes dades facilitades i relatius al mes d'agost de 2022, el nombre d'afiliacions a la ciutat de València ha augmentat fins a les 405.793, una xifra rècord dels mesos d'agost des del 2010, que, a més, suposa un augment de 20.835 afiliacions respecte a agost de 2021. A més, en termes interanuals València registra, amb un 5,4%, el major increment d'afiliacions a la Seguretat Social en relació en les principals ciutats, i supera les xifres registrades per Barcelona (4,9%) i Madrid (5,1).

Recursos multimedia

Joan Ribó