S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Datos desocupación València - València

Vés enrere Datos desocupación València

Tornar

València comptabilitza ja deu mesos seguits de descens de l'atur i registra el millor mes de juny des de 2008

La ciutat registra 13.000 persones aturades menys que al juny de 2021. L'alcalde Joan Ribó ha assegurat que “continuarem treballant per a no deixar ningú arrere”

• El nombre d'afiliacions a la Seguretat Social ha augmentat fins a les 412.047, una xifra rècord dels mesos de maig des de l'any 2010

04/07/2022

La desocupació torna a baixar a la ciutat de València per desé mes consecutiu. Juny s'ha tancat de nou amb una reducció en el nombre de persones desocupades, que consolida la tendència a la baixa dels últims mesos. Segons les dades publicades este dilluns pel Ministeri de Treball i Economia Social, juny ha conclòs amb 277 persones parades menys que el mes de maig, i 13.184 menys que al juny de 2021. L'alcalde, Joan Ribó, ha manifestat la seua satisfacció per esta línia de consolidació de la creació d'ocupació, i ha subratllat la voluntat de l'equip de Govern de continuar treballant en la mateixa línia “per a no deixar ningú arrere”.

 

"Estem satisfets amb el descens de persones parades a la ciutat i amb el creixement dels contractes de treball”, ha assegurat Ribó. “A València es genera ocupació, i això és un element fonamental perquè les persones puguen desenvolupar-se a tots els nivells; però el més important és que hem arribat a unes xifres d'estabilitat laboral sense precedents. Hi ha 13.000 persones parades menys que fa un any, i en l'últim mes s'han registrat més de 2.000 nous contractes dels quals el 39% són indefinits. Portem 10 mesos seguits amb dades positives d'ocupació, i este mes de juny és el millor des de 2008”, ha afegit el primer edil. “Hem de continuar treballant en la mateixa línia, per a no deixar ningú arrere”.

L'alcalde de València, Joan Ribó, també ha volgut destacar que no teníem “dades tan positives d'ocupació des de 2008, l'any anterior a la última gran crisi econòmica, amb un afegit –ha subratllat- que fa 14 anys hi havia un percentatge molt alt de persones que tenien un treball temporal, la qual cosa provocava incertesa. Però ara, a més de pujar el nombre de persones que troben treball, s'incrementen els contractes indefinits, una dada importantíssima. L'estabilitat laboral es traduix en estabilitat econòmica i això permet que les persones puguen planificar el seu futur i la seua vida”.

En semblants termes s'ha manifestat el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuan, qui ha recordat que “quan vam entrar a governar, al juny de 2015, ens vam trobar amb 69.035 persones desocupades a València; i ara hem aconseguit reduir esta xifra un 26,5%, la qual cosa vol dir que 18.305 persones han eixit de l'atur a la nostra ciutat”.

El nombre de persones parades en acabar juny se situa en 50.730, la qual cosa significa que és el millor mes de juny des de 2008. El descens respecte al juny de 2021 és de 13.184 persones, i acumula ja deu mesos de baixades consecutives, segons les dades registrades per Labora. “Prenent com a referència el juny anterior a la pandèmia, trobem que el nombre de persones desocupades ha baixat en 2.849. A més, les dades també són lleugerament millors que els de maig d'enguany (-377), un fet important que ens fa ratificar la tendència de recuperació econòmica i de l'ocupació”, ha remarcat el regidor Sanjuan.

Així mateix, segons les dades facilitades per Labora, el mes de juny es van registrar 40.392 contractes, dels quals el 39,4% (un total de 15.926) van ser indefinits. “València continua liderant l'estabilitat en l'ocupació en tindre per tercer mes consecutiu, la millor dada de nombre de contractes indefinits de la seua història, que han crescut més d'un 663% des de juny de 2020”, ha matisat Sanjuan.

L'edil ha realitzat una comparativa per a comprovar l'evolució de la contractació indefinida. “La radiografia –ha explicat- seria la següent: al juny de 2020 només el 12,2% dels contractes era de tipus indefinit, mentre esta xifra ara ronda el 40%. A més, el creixement en termes interanuals supera el 343,5% (12.335 contractes indefinits més). Esta dada confirma que la reforma laboral del Govern està sent un èxit perquè redunda de manera directa en l'estabilitat en el mercat de treball”.

Rècord d'afiliacions a la Seguretat Social

D'altra banda, segons les dades facilitades per la Seguretat Social, relatius en este cas al passat mes de maig, el nombre d'afiliacions a la Seguretat Social a la ciutat de València ha augmentat fins a les 412.047, una xifra rècord dels mesos de maig des de l'any 2010, que, a més, suposa un augment de 23.146 afiliacions respecte maig de 2021.

De manera paral·lela, la ciutat registra 57.539 afiliacions a la Seguretat Social en règim d'autònoms, les millors dades del mes de maig dels últims 13 anys. La proporció de persones autònomes de València quant al total d'afiliacions ocupa el primer lloc en relació amb les principals ciutats, amb un 14%, i supera a ciutats com Madrid, Sevilla o Barcelona.

“El dinamisme del mercat de treball que trobem en els últims mesos és un clar símptoma de la millora. La recuperació econòmica s'està produint a València”, ha assegurat el regidor Sanjuan, que ha assenyalat que València “s'ha consolidat com a ciutat d'oportunitats”. Sanjuan ha subratllat les paraules de l'alcalde, en assenyalar que “les dades avalen la nostra gestió i ens mostren que anem pel camí adequat, però no baixem la guàrdia i continuarem treballant per a millorar l'ocupabilitat dels valencians i les valencianes”.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán