Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Datos de empleo en València febrero 2023 - València

Vés enrere Datos de empleo en València febrero 2023

Volver

València registra una reducció de 239 persones de l'atur al febrer i un descens interanual del 5,28%

L'alcalde, Joan Ribó, ha destacat la consolidació de la recuperació econòmica i l'ocupació. Des de 2014, l'atur s'ha reduït en un 37%

• Des de de febrer de 2022, hi ha 2.742 persones desocupades menys

02/03/2023

València consolida un mes més la tendència a la recuperació econòmica i de l'ocupació. Segons les dades fetes públiques hui pel Ministeri de Treball i Economia Social, el mes de febrer es va tancar a la ciutat amb 239 persones desocupades menys respecte al mes anterior. L'alcalde, Joan Ribó, ha manifestat la seua satisfacció per esta tendència positiva, i ha destacat el resultat de les polítiques de promoció de l'ocupació i les ajudes a les pimes i als sectors productius impulsades per l'Ajuntament. Ribó ha subratllat de nou el compromís del govern municipal amb el desenvolupament sostenible de l'economia local i amb la competitivitat i la innovació.
 

El nombre total de persones desocupades a la ciutat el mes de febrer passat s'ha situat en 49.171 persones, és a dir 239 persones parades menys que al gener. Però, si es compara la dada amb el de febrer de 2021, la xifra és de 2.742 menys, la qual cosa suposa una reducció interanual de l'atur del 5,28% a la ciutat.

L'alcalde ha destacat la tendència a la creació d'ocupació, que és més evident, ha assenyalat, si s'observa en manera panoràmica: des de l'any 2014, l'augment de l'ocupació de la ciutat ha sigut de 29.566 persones, la qual cosa suposa un increment de l'ocupació del 37%, és a dir un descens continuat de l'atur en els últims nou anys.

En semblants termes s'ha manifestat el regidor de Desenvolupament innovador dels sectors productius i Ocupació, Borja Sanjuán, qui ha assegurat que estes dades són “una gran notícia col·lectiva”. “Les dades de l'atur registrats al febrer són realment bons per a la ciutat de València”, ha manifestat el regidor, qui ha subratllat també les xifres respecte a l'any passat, amb eixes més de 2.700 persones menys en situació d’atur. En paraules de Borja Sanjuán, “estos resultats continuen consolidant València com la gran ciutat que més ocupació està creant en estos moments”.

Més contractes indefinits: ocupació de qualitat

Tant l'alcalde com el responsable d'Economia han destacat que la recuperació de l'ocupació s'està duent a terme d'una manera radicalment diferent a com es creava ocupació en els anys anteriors, atés que hui dia, més del 50% dels contractes són indefinits, quan abans només s'arribava al 10%. “Per tant –ha subratllat Sanjuán- la ciutat de València està aconseguint tindre més persones treballant i, a més, que tinguen millors ocupacions i de major qualitat”.

Recursos multimedia

Joan Ribó
Borja Sanjuán