Día de los Museos - València

Día de los Museos

Tornar

Els museus de la ciutat de València inviten la ciutadania “per recuperar i reimaginar” els seus recursos

Dimarts se celebra el Dia Internacional d’estos contenidors culturals que han programat activitats especials i gratuïtes

• El Dia Internacional del Museus se celebra el dimarts 18.

16/05/2021

L’Ajuntament celebra demà, dimarts 18 de maig, el Dia Internacional dels Museus, amb el lema: “El futur dels museus: recuperar i reimaginar”. Amb este objectiu, i com en anys anteriors, els museus i sales d'exposició municipals dependents de la Regidoria de Recursos Culturals han programat activitats especials que es duran a terme durant tot el mes de maig.

 

Totes les activitats són gratuïtes, algunes d'elles d'assistència lliure mentre que per a unes altres serà necessària reserva prèvia, la qual cosa s'especificarà en la programació de cada museu. Es pot consultar tota la informació a través de la web https://cultural.valencia.es/es/

Pel que fa als centres en els quals es desenvoluparan activitats seran els següents: Casa-Museu Blasco Ibáñez, Casa-Museu Benlliure, Casa-Museu Concha Piquer, Centre arqueològic de l'Almoina, Museu de l'arròs, Museu de la Ciutat, Museu d'Història de València, Palacio de Cervelló i Refugi del carrer Serrans. “Els museus municipals de València s'engalanen per a este dia tan especial", ha afirmat Tello.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, ha explicat que l'Ajuntament posa a l'abast de tota la ciutadania els seus bastos recursos culturals perquè puguen estar accessibles i ser gaudits amb molta facilitat en el dia internacional dels museus”. Per això, ha invitat la ciutadania perquè, “amb totes les mesures de seguretat estipulades, gaudisquen d’estes activitats, que han sigut organitzades amb aforaments controlats”.

 

RESOLUCIÓ D’ENIGMES O LA CAIXA DE LA MEMÒRIA

 

La Casa-Museu Benlliure, la Casa-Museu Blasco Ibáñez, el Palau de Cervelló i el Museu de la Ciutat, han creat una original activitat denominada “El museu a les teues mans. Una experiència entre real i virtual”. En ella l'espectador recorrerà els diferents museus resolent l'enigma, amb el teu grup familiar, convivents o parella. L'activitat es durà a terme els diumenges del mes de maig d'11 a 14 hores, i és imprescindible portar dispositius mòbils i connexió a internet.

El Museu de la Ciutat ha preparat una activitat denominada “La caixa de la memòria”, un recorregut didàctic en el qual els/les visitants se submergiran en la realitat històrica de la Guerra Civil espanyola, mentre experimenten en grup el repte de col·laborar per a descobrir com obrir una “caixa misteriosa”. També ha preparat un taller infantil denominat “Tots som viatgers, tots som migrants”, per a xiquets de cinc a deu anys en què es compta la realitat dels migrants i refugiats d'una manera real i creativa. Esta activitat tindrà lloc els diumenges a les 11.30 hores.

El centre arqueològic de l'Almoina, per part seua, ha preparat una activitat denominada “Els misteris arqueològics de l'Almoina” que estarà oberta al públic els dissabtes i diumenges de maig, que consisteix en una visita guiada a estes excavacions, on es descobriran troballes curioses i altres secrets del subsol de València.