S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Día de la Infancia - València

Vés enrere Día de la Infancia

Tornar

L'Ajuntament crearà quatre unitats de la infància distribuïdes per la ciutat per donar una atenció integral als menors

El consistori obrirà una oficina al Cabanyal per atendre famílies vulnerables

• Dia Universal de la Infància

20/11/2020

La Regidoria de Servicis Socials treballa ja en la planificació de quatre unitats de la infància dotades amb personal especialitzat i en quatre zones distintes de la ciutat. Les unitats donaran atenció integral i especialitzada als problemes dels menors. Així ho ha anunciat la regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament, Isabel Lozano, en l’acte de commemoració del Dia Universal de la Infància, que s’ha celebrat este matí al Palau de l’Exposició.

 

Lozano ha dit que les unitats de la infància municipals desplegaran “les disposicions de la llei autonòmica de drets i garanties de la infància i l’adolescència de les Corts Valencianes”. En este sentit, Lozano ha avançat que “ja s’ha començat a treballar amb els serveis d’atenció diürna a xiquets i xiquetes a fi d’aprofundir la intervenció amb les seues famílies”.

La regidora ha anunciat també l’obertura d’una oficina en el Cabanyal-Canyamelar per atendre famílies vulnerables amb fills i filles, a més d’un nou centre d’inserció sociolaboral per a joves en edat d’incorporar-se al mercat de treball. A més, Lozano ha anunciat que “està a punt d’eixir el primer reglament d’accés a estos centres, un reglament que és pioner en l’Estat perquè permetrà optar a una plaça pública en igualtat de condicions”.

Isabel Lozano ha recordat que València ja ha posat en marxa un equip per a atendre famílies acollidores extenses, que facilita “mantindre un vincle de parentiu de les famílies amb els xiquets o xiquetes en acolliment temporal”. 

La regidora de Servicis Socials ha subratllat que el “Dia Universal de la Infància commemora l'aprovació de la Convenció dels Drets de la Infància per Nacions Unides, una convenció que va ser ratificada per Espanya en 1.990”. Tot i això, segons Isabel Lozano, “la celebració d'este dia ens permet no solament recordar un gran avanç de la humanitat en matèria de drets humans per a xiquets, xiquetes i adolescents, sinò també donar visibilitat social a eixos drets, reconéixer que els nostres xiquets i xiquetes són ciutadans i ciutadanes de ple dret i ser conscients que el seu benestar és un objectiu prioritari”.

En este sentit, la regidora ha recordat que enguany “les restriccions i recomanacions sanitàries no ens permeten realitzar la jornada lúdica i didàctica que habitualment organitzava l’Ajuntament amb les entitats socials però sí ens permet un moment de reflexió davant el treball apassionant i difícil que encara hem de dur endavant i per recollir els fruits del treball que ja hem fet i que ens permet dir que estem en la bona línia”.

A l’acte han assistit la Directora General d’Infància i Adolescència de la Generalitat, Rosa Molero, i les entitats ACNUR Comunitat Valenciana, Amnistia Internacional-València, la Fundació ANAR, Entreculturas, la Federació de Famílies Nombroses de la Comunitat Valenciana (FANUCOVA), la Fundació Jóvenes y Desarrollo, Save the Children, EDUCO, UNICEF Comunitat Valenciana, l’Associació de Voluntaris de l’Acolliment Familiar (AVAF) i l’Associació de Pares amb Xiquets amb Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (APNADAH). La regidora els ha donat les gràcies per “la dedicació plena i l'enorme esforç” que mantenen i “especialment enguany reconéixer l’inestimable paper durant els mesos de pandèmia amb els xiquets i xiquetes més vulnerables”.