Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Curso de Historia de la ciudad de València - València

Vés enrere Curso de Historia de la ciudad de València

Volver

El Museu d’Història acull la X edició del Curs d’Història de la ciutat de València

La inscripció al curs és gratuïta però cal reservar plaça al telèfon 963 701 105

• El curs tindrà lloc del 16 de febrer al 9 de març

03/02/2023

El Museu d’Història acull del 16 de febrer al 9 de març la X edició del Curs d’Història de la Ciutat de València, que organitza l’Ajuntament en col·laboració amb el Col·legi Territorial d’Arquitectes. La inscripció al curs és gratuïta però cal reservar plaça al telèfon 963 701 105. La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha convidat la ciutadania a participar en esta edició del curs perquè comptarà amb 11 especialistes dedicats a analitzar aspectes de la ciutat de totes les èpoques, des de l’origen al present”.
 

Tello ha afirmat que “anunciar la desena edició del Curs d’Història de la ciutat per a mi és un orgull perquè implica consolidar un objectiu molt important: recuperar la història de la nostra ciutat com una obligació que cal atendre des de les institucions públiques”. Per a la regidora, “així és com entenem des de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals l’esperit d’estos cursos, com l’estudi de València des de perspectives plurals i polifòniques que ens ajuden a retrobar-nos amb el nostre passat, present i futur”.

El curs l’obri dijous, 16 d’octubre, la mateixa regidora de Patrimoni i Recursos Culturals i inclourà ponències sobre arqueologia, arquitectura i urbanisme, impartides per destacats especialistes en les diferents matèries.

El curs té la direcció científica de l’arquitecte i urbanista Francisco Taberner Pastor, qui l’ha dirigit des de l’any 2000. A partir de l’any que ve, el curs el dirigirà el geògraf i professor universitari Josep Vicent Boira.

En la present edició s’abordaran qüestions com la muralla islàmica de València, el Palau de l’Almirall, el gremi de picapedrers, l’Alqueria de Julià, les relacions entre escultura i ciutat, el llit vell del Túria o la planificació urbanística de la València huitcentista, entre d’altres qüestions.