Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Cultura a las pedanías - València

Vés enrere Cultura a las pedanías

Volver

13 pedanies de València acolliran activitats culturals durant el pròxim cap de semana

• Actuació musical de Cutura a les Pedanies

09/11/2023

  • Carpesai Benifaraig acullen tres espectacles
  • Cases de Bàrcena, El Perellonet i La Punta també seran escenari de més d'una activitat
  • El regidor José Luis Moreno recorda que l'objectiu de ‘Cultura a les Pedanies’ és “descentralitzar i desestacionalitzar l'activitat cultural de la ciutat”
  • Este cap de setmana es realitzaran espectacles que van ser anul·lats la setmana passada pel vent, 5 d'ells del programa ‘Cultura als barris’

La plaça del poble de Carpesa es convertirà este cap de setmana en escenari de tres dels espectacles programats per l'Ajuntament de València per a acostar la ‘Cultura a les Pedanies’ de la ciutat. L'activitat cultural en este nucli urbà començarà el divendres a la vesprada, a les 19.30 hores, amb un homenatge a Joaquim Sorolla que combinarà diferents manifestacions artístiques. Gloria Sevilla, recitarà uns textos acompanyada del guitarrista Toni Cotolí, la violinista Gloria Aleza i la dansa d'Irene de la Rosa.

La primera cita cultural de proximitat per al públic infantil i familiar de Carpesa serà el dissabte a les 12.00 hores. La companyia Saga Produccions posarà en escena un “Tribut a Broadway”, amb un repertori de cançons de musicals de la història; i el diumenge, a les 12 hores, el grup Fil per randa interpretarà quatre peces d'humor per a un públic adult i jove.

Així mateix, Benifaraig oferirà tres propostes culturals. El carrer de Losa del Obispo el divendres, a les 17 hores, serà escenari d'un espectacle infantil que estava programat per a la setmana passada i que es va anul·lar per seguretat davant les ratxes de vent registrades. En la mateixa ubicació, el dissabte 10, a les 17.30 hores, la soprano Quiteria Muñoz, acompanyada de l'arpa d'Úrsula Serrano interpretarà un concert d'un repertori poètic musical de la tradició sefardita adaptat a tots els públics; i el diumenge, a les 17 hores, la ciutadania podrà gaudir d'un altre dels espectacles reprogramats: la representació de Calcetí sense calça de Títola Teatre.

Un altre emplaçament de les Pedanies de Nord que este cap de setmana reunirà més d'un espectacle serà Cases de Bàrcena, que el dissabte 11, a les 11 hores, acollirà, al pati de l'alcaldia, un taller familiar de treballs manuals amb tècniques artesanals com la del socarrat; i a la vesprada, en el mateix emplaçament, a les 17.30 hores, Títola teatre, de nou, posarà en escena la seua obra de teatre, amb equilibris, màgia, malabars i una activa participació del públic infantil.

En les Pedanies del Sud destacarà l'activitat cultural del Perellonet, que durant este cap de setmana també acollirà dos espectacles en la plaça del Marqués de Valterra. El divendres 10, a les 17.30 hores, El Gran Jordiet, dirigirà una sessió de contes, amb la col·laboració de l'acròbata Josemi Sykes; i el diumenge 12, a les 11 hores, s'impartirà un taller d'arqueologia didàctic i cultural per a públic familiar.

La Punta també acollirà dos espectacles, un de teatre infantil reprogramat de la Companyia Recortable que, el dissabte 11, a les 17,30 hores, interpretarà Bambolina i el circ en la carretera de la Font d’en Corts; i un altre espectacle multimèdia que protagonitzarà la colla de Dolçainers i Tabaleters El Cudol, el dissabte a les 18 hores al carrer Jesús Morante Borrás.

El dissabte 11, al matí, a les 11 hores, al parc de Santa Anna de Borbotó, s'impartirà eixe mateix taller d'arqueologia familiar; i a les 11.30 hores, al carrer dels Arbres de Castellar-L’Oliveral es realitzaran activitats infantils per a aprendre a gaudir amb el sambori, les bitles i altres jocs tradicionals. Esta activitat també està programada el divendres 10, a les 17.30 hores, en la plaça del Riu Segura, de Forn d’Alcedo.

El dissabte, a les 12 hores, també hi haurà teatre infantil en la plaça de l’Església de La Torre; i a les 19 hores, a l'esplanada que es troba enfront de la Trilladora de Tocaio del Palmar, l'actor Álex Martínez realitzarà un monòleg d'humor per a persones joves i adultes.

El diumenge 12, a les 12 hores, al carrer Vicent Tomás i Martí de Beniferri, el mag Pitet, protagonitzarà un espectacle de màgia i humor per a tots els públics; i a les 12.30 hores, en la plaça de Sant Benet de Mauella, la Societat Musical Amics de la Música de Benifaraig, sota la batuta de Jaume Castelló, interpretarà un concert per a tots els públics.

A la vesprada, a les 18 hores, en la plaça de la Llotgeta de Massarrojos, la companyia de Dansa Sara Guirado escenificarà la incorporació de València a la ruta de la seda amb balls de diferents llocs del món.

El regidor delegat de Cultura, José Luis Moreno, ha recordat hui que la setena edició de ‘Cultura a les Pedanies’ que va arrancar el passat cap de setmana, “condicionat per les circumstàncies meteorològiques i la responsabilitat que totes les activitats es desenvoluparen amb seguretat”, preveu la celebració de més de 50 actes.

“Els que es van haver d'anul·lar per les ratxes del vent, els hem reprogramats igual que els del programa ‘Cultura als barris’”, ha explicat l'edil, després d'incidir en el fet que “tots ells, d'accés lliure i gratuït, permetran dinamitzar l'oferta cultural de la ciutat en diferents emplaçaments de la via pública i facilitarà el seu accés a tota la població, descentralitzant i desestacionalitzant l'activitat cultural de València”.

Este pròxim cap de setmana acullen activitats del citat programa ‘Cultura als barris’ La Raiosa (dos espectacles), Torrefiel, Marxalenes, i Els Orriols.

Recursos multimedia