Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Criterios Parc Central - València

Vés enrere Criterios Parc Central

Volver

Urbanisme inicia la modificació del PAI del Parc Central que inclou els criteris del Corredor Verd

També s'ha dut a terme l'aprovació provisional del PRI Ramón Porta Carrasco al costat del complex Ernest Lluch i el PRI de Mestre Aguilar a Russafa

• Vista aèria Parc Central

21/04/2023

La comissió de Desenvolupament i Renovació Urbana, que s'ha celebrat hui divendres, ha aprovat la modificació del PAI del Parc Central i Sant Marcel·lí, així com els criteris establits en la proposta guanyadora del Concurs d'Idees per a l'ordenació del Corredor Verd València Sud.
 

L'acord preveu, així mateix, iniciar els tràmits necessaris per subscriure amb la Societat València Parc Central una addenda a l'acord marc per a la realització d'estudis, projectes i obres corresponents al desenvolupament i execució de l'actuació urbanística Parc Central, amb la finalitat que la modificació de planejament es realitze en el marc de la gestió directa del PAI.

Durant la comissió també s'ha dut a terme l'aprovació provisional del Pla de Reforma Interior “Ramón Porta Carrasco” per a l’illa delimitada pels carrers Pare Ferris, Joaquín Ballester, Ricardo Micó i la Plaça Poeta Salvador Rueda de València. El nou PRI contempla l'intercanvi de la localització dels blocs d'habitatge i la parcel·la escolar, situant els primers al costat de la dotació sanitària i el segon al costat del carrer Pare Ferris.

La comissió ha aprovat igualment el Pla de Reforma Interior de Mestre Aguilar situat al barri de Russafa, a esquena del mercat i en les proximitats de la biblioteca municipal Poeta Al-Russafí i el col·legi Público Jaime Balmes. “Amb esta actuació s'integra l'àmbit amb la resta de l’illa que està ja consolidada amb tipologia d'eixample ortogonal”, ha afirmat la regidora de Desenvolupament Urbà sostenible, Sandra Gómez.

El projecte contempla l'eliminació de les mitgeres vistes que contribuixen a la degradació del paisatge urbà, manté l'edificabilitat contemplada en el planejament vigent i genera noves zones verdes, àrees de joc i servicis per als veïns així com un aparcament subterrani.