S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Covid en aguas residuales - València

Vés enrere Covid en aguas residuales

Tornar

L’anàlisi de covid en aigües residuals de València consolida una tendència a la baixa

No es detecten restes de la soca britànica del coronavirus en les aigües de la ciutat

• Anàlisi de les aigües residuals de València

10/02/2021

Les aigües residuals de València mostren una tendència descendent en la presència de coronavirus en la ciutat. Així ho confirma l’informe elaborat per la Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua. Des de l’informe del passat 25 de gener s’observa setmana a setmana una tendència constant a la baixa. La regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, considera que, tot i això, continua marcant “nivells molt alts”.

 

Malilla, Jesús, Patraix i la zona que comprén l’avinguda de la Serradora fins al Mestalla presenten la incidència més alta de la ciutat seguida per Benimàmet i Trànsits. Per davall de la mitjana es troben el Saler i el Palmar.

Fins al moment, no es detecten mostres de la soca britànica del coronavirus en aigües residuals de la ciutat.

La regidora Elisa Valía creu que les dades presenten una “estabilització i una clara tendència a la baixa però continuen sent dades altes respecte a altres mesos”. Valía ha assegurat que “és una bona notícia davant el brutal increment de contagis que hem tingut en les últimes setmanes però encara estem molt lluny de les xifres prèvies al pont de la Constitució”.

La regidora considera que es detecta un desfasament d’uns set dies entre la detecció en aigües residuals i l’impacte en les dades sanitàries però tot i això, creu que “són valors massa elevats i encara no hem tornat a les xifres prèvies a les festes de Nadal”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Elisa Valía