S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Covid aguas residuales - València

Vés enrere Covid aguas residuales

Tornar

Es manté la tendència a la baixa en presència de coronavirus en les aigües residuals de València

Les zones més afectades són Jesús-Patrix, Poblats Marítims, Camins al Grau, Pla del Real est, nord de Trànsits (Benicalap i Rascanya) i Sant Marcel·lí

• Valía ha insistit en la necessitat de «reduir els desplaçaments i les reunions a l'estrictament imprescindible»

23/02/2021

València registra un descens important en les últimes cinc mostres analitzades», segons reflectixen les dades de les dos últimes setmanes, facilitades per la regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía. No obstant això, la regidora ha apel·lat «a la responsabilitat de la ciutadania» i ha insistit en la necessitat de «reduir els desplaçaments i les reunions a l'estrictament imprescindible».

 

«Els nivells de restes de coronavirus en les aigües residuals de la ciutat estan baixant des de fa tres setmanes de manera clara i sostinguda», ha afirmat Valía, qui ha explicat que «ara mateix, registrem nivells similars a les setmanes anteriors a les festes nadalenques, però encara per damunt dels nivells previs al pont d'octubre».

La presència del virus en les aigües residuals no és homogènia en tota la ciutat. Els barris més afectats, d'acord amb les dades recollides, són Jesús-Patraix, Poblats Marítims, Camins al Grau y la part este del Pla del Real, els quals registren una incidència més elevada que la resta de la ciutat. Per damunt de la mitjana de la ciutat també es troben la part nord de Trànsits (Benicalap i Rascanya) i Sant Marcel·lí.

Elisa Valía ha considerat que les dades són «encoratjadores, però sobretot demostren que les mesures restrictives han funcionat, atés que hem aconseguir reduir dràsticament la concentració de restes de coronavirus en aigües residuals». «En qualsevol cas –ha advertit- continuem tenint una situació preocupant».

Per això, la regidora ha fet una «crida a la responsabilitat» i ha demanat a la ciutadania «reduir a l'estrictament imprescindible els desplaçaments i les reunions socials per a evitar que el coronavirus continue expandint-se a la ciutat».

Recursos multimèdia