Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Convocatoria ARRU II - València

Vés enrere Convocatoria ARRU II

Volver

S'obri el termini per a sol·licitar les ajudes a la rehabilitació d'edificis en el Cabanyal-Canyamelar

L'Ajuntament destina dos milions d'euros a esta iniciativa, en el marc de la segona convocatòria de les ajudes ARRU

• Amb les dos edicions del pla, s'arribarà a les 700 vivendes particulars rehabilitades

01/09/2022

Amb la publicació este dijous en el BOP (Butlletí Oficial de la Província) de la convocatòria de subvencions per a la reedificació i rehabilitació d'edificis i habitatges en el marc de l'ARRU-II, Àrea de Regeneració i Renovació Urbana del Cabanyal-Canyamelar, s'obri el termini, demà divendres, per a la presentació de sol·licituds per part de la ciutadania. Este termini es prolongarà durant tres mesos, segons l'acord aprovat el mes de juliol passat per la Junta de Govern Local.

 

Esta convocatòria d'ajudes suposa una inversió de dos milions d'euros per a la rehabilitació d'habitatges en el Cabanyal-Canyamelar, la qual cosa se suma a l'esforç realitzat per l'Ajuntament amb l'anterior ARRU, i que suposarà una inversió entre les dos fases de més de 14 milions d'euros i la rehabilitació de 700 habitatges particulars.

Tal com assenyala l'anunci oficial, les ajudes es podran destinar tant a la millora de l'eficiència energètica, accessibilitat i seguretat dels habitatges, com a la demolició i construcció de nous edificis que, en qualsevol cas, hauran de complir amb totes les exigències urbanístiques i tècniques vigents. A més, estos edificis de nova construcció hauran de tindre una qualificació energètica mínima B. Un altre percentatge de les ajudes es destinarà a cobrir els costos d'allotjament temporal de les famílies que duguen a terme una rehabilitació i no disposen d'una altra solució, així com a la redacció de projectes, direcció d'obres i estudis arqueològics requerits per l'administració.

La quantia de les ajudes varia en funció de la intervenció i dels ingressos de la unitat de convivència. En la rehabilitació d'edificis es poden obtindre fins a 18.000 euros per habitatge quan s'aconseguisquen reduccions de la demanda energètica anual global d'un 20% respecte a la situació prèvia a la intervenció que se subvencionarà. En altres supòsits, amb ingressos de la unitat de convivència inferiors a tres vegades l'IPREM o amb residents majors de 65 anys o que presenten diversitat funcional, les subvencions poden arribar al 95% de la inversió.

Per a la reedificació d'edificis prèviament demolits, les ajudes oscil·len entre els 30.000 euros amb càrrec a l'aportació del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i fins a 15.000 amb càrrec als fons de la Generalitat. En casos d'infrahabitatges o barraquisme, les ajudes seran de 45.000 euros. Per a reallotjaments durant el temps que duren les obres, les ajudes arriben als 4.000 euros anuals per unitat de convivència fins a un màxim de tres anys. Per a la concessió de les subvencions es durà a terme una baremació en la qual es tindran en compte aspectes com a criteris de protecció patrimonial, situació de l'immoble respecte a l'Àrea d'Intervenció Prioritària i antiguitat de l'edifici.

A més, amb càrrec a l'aportació de l'Ajuntament, es rehabilitaran 25 habitatges municipals que es destinaran a lloguers assequibles. Tota l'acció en el seu conjunt es basa en la línia de posar en valor un barri que té un valor patrimonial i també un valor cultural històric molt important per a la ciutat.

Recursos multimedia

Isabel Lozano