Convenio recuperación Molino de la Torre - València

Convenio recuperación Molino de la Torre

Tornar

Signat el conveni per protegir i recuperar el Molí de la Torre

Sandra Gómez destaca que “este conveni és una mostra més de l'aposta per la recuperació del patrimoni industrial valencià que estem duent a terme”

• Façana del Molí de la Torre

20/02/2021

La vicealcaldessa de València i responsable de Desenvolupament i Renovació Urbana ha informat esta setmana de la signatura del conveni del Molí de la Torre, un pas que permetrà garantir la conservació d'este molí arrosser. Gómez ha destacat que la signatura d'este conveni suposa «una aposta més per la recuperació del patrimoni industrial valencià que estem dut a terme des de la delegació d'Urbanisme».

 

La regidora ha ressaltat que «es tracta d'un immoble amb un indubtable valor patrimonial i etnològic i que és una mostra de la primera industrialització valenciana». Les instal·lacions del Molí Arrosser de la Torre segueixen el model de casa-factoria on es poden distingir dos zones: la residencial o domèstica, on es localitzava la casa dels propietaris, i la zona de producció. Amb la reordenació urbanística es pretén qualificar com a Bé de Rellevància Local (BRL) el molí arrosser, protegir la resta del conjunt edificatori i independitzar-lo de noves construccions, millorant amb això la seua contemplació.

A més, la signatura d'este conveni permet regularitzar les propietats, l'adequada percepció visual de l'immoble objecte de protecció i també la protecció del molí confrontant, denominat molí de Pala. «Amb l'aprovació del conveni avancem en la nostra intenció de poder obrir a l'ús públic i urbanitzar l'actual tap urbanístic que impedeix l'obertura del carrer Marià Brull», ha assenyalat la vicealcaldessa.

Este nou conveni inclou una revisió del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), en el tram comprés entre l'avinguda Real de Madrid, i els carrer Concepción Arenal, Giménez i Costa, i Juan Reus Parra. I a més, la modificació també permetrà la protecció patrimonial de les ximeneres dels molins.