Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Convenio Iberdrola transición ecológica - València

Vés enrere Convenio Iberdrola transición ecológica

Volver

L’Ajuntament i el grup Iberdrola col·laboren per preparar la ciutat davant el canvi climàtic

La Regidoria d’Emergència Climàtica i Transició Energètica firma un conveni amb I-DE, l’empresa de distribució elèctrica del grup Iberdrola, per a millorar l’eficiència energètica de València

• El conveni amb Iberdrola és una de les accions impulsades dins de la Missió Climàtica València 2030

18/07/2022

L’Ajuntament de València i I-DE, la companyia distribuïdora del grup Iberdrola, han establit les bases de col·laboració a través d’un conveni per desenvolupar i implementar mesures que donen suport a la transició energètica de la ciutat. Entre altres objectius es perseguix la implantació de mesures d’eficiència energètica per reduir el consum i desenvolupar un model de gestió intel·ligent de la xarxa de distribució, així com consolidar la mobilitat elèctrica com a alternativa als sistemes de mobilitat tradicionals.

 

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, ha indicat que “es tracta d’un conveni de col·laboració, a cost zero, per intercanviar informació i accelerar el procés de transició energètica de la ciutat”. Segons l’edil, “València camina cap a un model de ciutat més descarbonitzada en 2030” i “I-DE té l’accés a la informació i a una infraestructura clau que ens pot ajudar a accelerar este procés”.

A més de Ramon, per part de l’Ajuntament han signat el conveni la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario; el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i el regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset. Per part d’i-DE, la directora de l’empresa a la Comunitat Valenciana, Ana Lafuente,

Segons ha explicat Alejandro Ramon, “es tracta d’una iniciativa més de l’Ajuntament de València encaminada a la consolidació de la ciutat com a smart city”, amb l’objectiu “d’aplicar les innovacions tecnològiques sobre les infraestructures i els subministraments per millorar la qualitat de vida de la ciutadania fent un ús més intel·ligent dels recursos disponibles”.

L’encreuament de dades i d’informació, l’intercanvi de tecnologies i l’aprofitament dels recursos permetran que el consistori i l’empresa que gestiona la distribució elèctrica de València s’avancen a les necessitats futures i planifiquen les inversions de forma més eficient. Les tecnologies de la informació d’I-DE proporcionaran dades de la xarxa de distribució elèctrica relacionats amb el consum, la integració de les renovables i la penetració de la mobilitat elèctrica per ajudar a optimitzar la gestió i contribuir a una major conscienciació de la ciutadania valenciana en matèria climàtica.

Per al titular d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, “el canvi de la mobilitat i l’electrificació dels equips consumidors d’energia, la generació d’energia neta i el desenvolupament de l’autoconsum canviaran les necessitats de distribució”. En eixe sentit, “el futur de les ciutats passa per una revolució en el seu model energètic”. El regidor ha assegurat que “a València ja l’hem posada en marxa, es tracta ara de sumar capacitats i voluntats per fer-ho de la forma més ràpida i eficaç; tota col·laboració, del sector públic o privat, és benvinguda”.

D’altra banda, Ana Lafuente ha manifestat que “ens trobem davant d’un canvi de paradigma en el qual les xarxes intel·ligents aporten més i millor informació, permetent optimitzar els recursos en els servicis municipals i l’estalvi i eficiència energètica de les ciutats”. Lafuente ha afegit que “mitjançant este acord es podrà incorporar informació i assessorament de la xarxa de distribució elèctrica per implantar el model smart city a València, que possibilitarà l’adopció de mesures que promoguen un ús més racional dels recursos disponibles”.

i-DE és la gestora de la distribució elèctrica de la ciutat de València i col·laborarà amb l’Ajuntament de València per explorar les iniciatives que tinguen per objecte contribuir a transformar la mobilitat cap a un model elèctric, intel·ligent i eficient. L’empresa distribuïdora disposa de dades de consum energètic i de tecnologia capdavantera útils per al disseny de les necessitats urbanes futures, com ara l’adaptació al vehicle elèctric de les ciutats, que necessitarà de la multiplicació de punts de recàrrega.

Missions València 2030

L’Ajuntament, a través de l’Estratègia Urbana València 2030, ha definit la primera missió del programa Missions València 2030: la Missió Climàtica València 2030. A través de la Missió Climàtica, València ha entrat a formar part de les cent ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat per ser climàticament neutres abans de 2030. Per a això, València impulsa les transformacions necessàries per ser una ciutat més sostenible, saludable, compartida, creativa, pròspera i emprenedora.

Este propòsit s’emmarca en la necessitat d’avançar en els compromisos i metes establides pels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i l’Agenda Urbana Espanyola. En eixe sentit, constituïx un element clau la incorporació del vector de la ciència, la investigació i la innovació, així com la implicació del sector privat, el sector públic, les universitats, la societat civil i la ciutadania. El conveni signat hui amb Iberdrola és una de les accions impulsades des del consistori en eixa línia.