S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Convenio con los bancos - València

Vés enrere Convenio con los bancos

Tornar

Els bancs que treballen amb l'Ajuntament estaran obligats a atendre de manera presencial almenys 100 hores al mes

El nou contracte de menjadors escolars en col·legis municipals aposta per la qualitat dels menús i els aliments de proximitat

• Façana de l'Ajuntament

02/12/2022

La Junta de Govern Local ha aprovat l'adjudicació d'un acord marc per a la prestació dels servicis financers i bancaris de l'Ajuntament de València, que regix la relació del consistori amb les entitats que tindran els seus depòsits i a través de les quals els veïns i veïnes realitzaran els pagaments de manera presencial o telemàtica. El regidor delegat d'Hisenda, Borja Sanjuán, que ha comparegut al costat del vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo, ha destacat que “una de les novetats consistix en el fet que estos bancs hauran d'atendre de manera presencial un mínim de 100 hores mensuals”.
 

“L'incompliment d'esta clàusula podria arribar a suposar la ruptura del contracte”, ha afirmat Sanjuán, qui ha recordat que “l'Ajuntament és el primer que dona exemple, ja que els servicis d'atenció municipals ja han atés sense cita prèvia més de 10.000 majors, per això els exigim el mateix als bancs amb els quals treballem”.

Una altra novetat ha consistit en la negociació d'unes noves i millors condicions de rendibilitat per als excedents de tresoreria de l'Ajuntament “perquè els diners que tenim parate generen un rendiment, que done uns ingressos sense necessitat de pujar els impostos” ha assenyalat el titular d'Hisenda. En concret el consistori s'ha assegurat un mínim del 1,9% de rendibilitat, el que significa que “cada mes s'ingressaran al voltant de 300.000 euros, el que suposarà uns ingressos de més de tres milions d'euros anuals”. L'acord pot ser revisat si es troben entitats que oferisquen millors condicions.

Menjadors escolars

Un altre dels temes que s'han aprovat en el dia de hui és l'adjudicació del contracte per als pròxims dos anys de prestació dels servicis de menjador escolar i monitors en els col·legis municipals Fernando de los Rios i Benimaclet, per un import 971.168 euros.

“Hem reduït el pes que té l'oferta econòmica i hem apostat per la qualitat del menú, que siguen productes de proximitat i sostenibles, encara que hàgem d'augmentar el pressupost, a diferència d'altres administracions que només miraven el preu”, ha detallat el regidor.

Ajudes per a taxes d'idiomes

La Junta de Govern ha aprovat les ajudes de València Activa per al pagament de taxes de les certificacions d'idiomes. A estes ajudes s'han presentat 267 sol·licituds, de les quals 93 han sigut denegades i 174 aprovades. “Esta és una política”, ha explicat Sanjuán “que es va començar a fer fa uns anys per evitar que no poder pagar la taxa supose una barrera per aconseguir unes millors condicions laborals, unes condicions que en l'actualitat estan molt associades a la certificació de coneixement d'idiomes”. S'han pagat taxes de valencià, anglés, francés, italià, alemany, portugués i xinés.

Centre Esportiu Nou Moles

També s'ha aprovat el contracte de subministrament d'equipament esportiu per al Centre Esportiu Nou Moles, el que segons Sanjuán “garantix que en el moment en què estiguen finalitzades les obres, les instal·lacions puguen estar a la disposició dels veïns, acurtant, d'esta manera, els terminis”. Tindrà una capacitat de 1.610 espectadors, 1.368 en graderies fixes i altres 224 en graderies retràctils. Podrà albergar la pràctica d'handbol, futbol-sala, hoquei sala, bàsquet i voleibol. Tindrà dues piscines, una de waterpolo que permetrà acollir campionats del món i una altra coberta per a natació. Així mateix, disposarà de sales de fitness i musculació, vestuaris i magatzems.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán