Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Conveni Valencia CF - València

Vés enrere Conveni Valencia CF

Volver

L’Ajuntament lliura al València CF l’esborrany de la segona part del conveni urbanístic

• Les obres del Nou Mestalla estan paralitzades des de fa anys

20/12/2022

La Regidoria d’Urbanisme ha lliurat hui al València CF l’esborrany de la segona part del conveni urbanístic sobre el nou estadi del Mestalla. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha mantingut hui una reunió tècnica amb l’equip per “seguir donant passos per tal de desembussar la situació que tenim amb el nou Mestalla, una obra inacabada que porta més d’una dècada parada”. Per la seua banda, l’alcalde, Joan Ribó, ha afirmat que “és necessari impulsar açò per tal que el València no tinga l’excusa que no li hem lliurat els papers per posar-se a treballar”.
 

L’alcalde creu que, “en estos moments, el club ja té els papers i li toca moure fitxa al València CF”. Ribó, que la setmana passada es va reunir també amb representants del València, ha reconegut que “dialogar és bo i és important encara que es partisca de situacions molt negatives. La situació en què es va plantejar la reunió de la setmana passada era negativa però és important mantindre les línies de diàleg i, així, s’avança”.

Per la seua banda, la vicealcaldessa considera “com dèiem en els últims anys, este ajuntament té un objectiu i eixe objectiu és vore com eixes obres es reprenen i, per tant, el València CF té per fi el nou estadi acabat”.

Gómez ha afegit que els tècnics d’Urbanisme “porten mesos treballant per establir el marc jurídic que substituïsca la caducada ATE per poder atorgar seguretat jurídica a la ciutat i a l’equip, però sobretot, i és important destacar-ho, per poder salvaguardar també el patrimoni del club i que realment tots els drets urbanístics que hem decidit que mantinga és dediquen a acabar eixes infraestructures pendents tan importants com el nou estadi o el poliesportiu de Benicalap”.

Gómez ha recordat que es “va avançar durant estos últims mesos en la primera part del conveni”. Una part que ha qualificat com a “molt important” perquè ha puntualitzat que establix “uns condicionants que ens permeten assegurar que tots els drets urbanístics i tota la rendibilitat econòmica que el club obtindrà de les parcel·les que li cedeix la ciutat serviran per finançar el nou estadi i el poliesportiu”.

No obstant això, ha advertit que en les últimes setmanes “estàvem detectant que s'estava utilitzant com a excusa no tindre la segona part del conveni per no continuar avançant en el que és l'objectiu principal que és acabar amb l'estadi”. Per això, ha explicat que en la reunió tècnica mantinguda este matí “li hem entregat eixe esborrany de la segona part del conveni perquè ja no hi haja més excuses per continuar dilatant la seua resposta i per començar a treballar en la concessió de la llicència d'obres del nou estadi”.

Per a Sandra Gómez, “el club ha de començar ja a avançar i a treballar sobre la possibilitat de tindre eixa llicència d'obres, ja tenen tota la documentació”, ha subratllat i ha posat l'accent que tenen “tota la informació”. “Són esborranys òbviament de treball com no podia ser d'una altra manera fins que no hi haja un acord definitiu amb ells, però és que també eixos acords o esborranys tenen poques sorpreses. Com ja hem dit una vegada i una altra, com mantenim els mateixos drets de la ATE, com trauran la mateixa rendibilitat econòmica han de complir amb les mateixes obligacions que van subscriure l'any 2015”

Respecte al poliesportiu, ha precisat que se'ls ha lliurat un informe del servei d'Esports on es justifica de manera detallada la quantia del projecte que més o menys rondarà als 9,8 milions d'euros, resultat de l'actualització del projecte i de la pujada dels preus. Segons la vicealcaldessa, “no és una responsabilitat que no haja sigut desenvolupat el poliesportiu, sinó que és una responsabilitat del mateix club que des de fa més d'una dècada hauria d'haver-lo construït”. A més, ha recordat que el club es podrà repercutir la part de l'IVA.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr

Joan Ribó
Sandra Gómez