Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Contenedores aceite - València

Vés enrere Contenedores aceite

Volver

València instal·larà contenidors al carrer per reciclar l’oli domèstic a tots els barris i pobles de València

Sergi Campillo destaca que este projecte, fruit dels pressupostos participatius, té com a objectiu facilitar el reciclatge de l’oli de cuina, un producte altament contaminant

• S'instal·larà un mínim de 266 contenidors d'oli a la via pública, que se sumaran als 95 existents en diversos edificis municipals

13/04/2021

Amb un pressupost base de licitació de 247.931,78 euros (sense IVA) l’Ajuntament de València ha licitat el contracte per instal·lar un mínim de 266 contenidors metàl·lics d’oli d’ús domèstic a tots els barris i pobles de València. Al 2020 la ciutat de València va recollir a través dels seus 95 contenidors un total de 29,8 tones d’oli domèstic, que equivalen a aproximadament 37.250 litres d’oli. “Així que el marge de millora, amb els nous contenidors situats directament a la via pública, serà molt gran”, ha destacat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo.

 

El contracte té com a objectiu la instal·lació de contenidors d’oli d’ús domèstic a tots els barris i pobles de València. Tal i com ha explicat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, “fins ara teníem molts contenidors en edificis públics, però això limitava l’horari en què la gent podia fer-los servir. Han sigut les veïnes i veïns els que ens demanaren que instal·làrem este tipus de contenidors al carrer i esperem que en pocs mesos estiguen disponibles”. Este projecte té el seu origen en la participació ciutadana dins l’edició de pressupostos participatius de 2019-2020 i des d’aleshores s’ha estat treballant en el contracte, la licitació del qual s’ha publicat hui.

Els contenidors que seran antivandàlics i antirobatori comptaran amb un sistema de retenció de líquids antivessaments amb capacitat d’almenys sis litres. Constaran de dos parts, l’exterior que serà metàl·lica amb capacitat per depositar l’oli en botelles de plàstic de fins a cinc litres i la part interior que podrà consistir en una cubeta metàl·lica o en un contenidor de polietilé d’alta densitat, depenent del que considere més adient el servici de Gestió Sostenible de Residus Urbans i Neteja de l’Espai Públic. A més, en estos contenidors es col·locarà informació sobre el reciclatge d’oli domèstic i altres informacions importants per a la correcta gestió dels residus per part dels veïns i veïnes.

En total seran 266 contenidors els que es distribuiran pels barris i els pobles de València, i que conviuran amb els que estan ubicats als edificis públics, i amb els ecoparcs fixos i mòbils de l’Ajuntament de València i de l’Entitat Metropolitana del Tractament de Residus (EMTRE). L’objectiu és facilitar el reciclatge de l’oli de cuina, tal com ha explicat Sergi Campillo, “l’oli és altament contaminant i no es deu de tirar pels desaigües de casa, hem de tindre en compte que és molt difícil d’eliminar quan es fan els processos de depuració de l’aigua i, per tant, el que cal fer sempre, és reciclar-ho”. Segons alguns estudis, un únic litre d’oli pot arribar a contaminar 40.000 litres d’aigua. A més, es pot usar com a biocombustible si es gestiona adequadament.

“Fins ara teníem 95 contenidors per a la recollida d’oli domèstic, situats en diversos edificis municipals, el que dificultava la seua visibilitat donat a més que estos edificis tenen horaris i no són accessibles a qualsevol hora. Per això era molt important tindre contenidors en via pública. Al 2020 la ciutat de València va recollir a través dels seus 95 contenidors un total de 29,8 tones d’oli domèstic, que equivalen a aproximadament 37.250 litres d’oli. Així que el marge de millora, amb els més de 250 nous contenidors situats directament a la via pública, serà molt gran”, ha destacat el vicealcalde.

L’oli domèstic recollit per l’Ajuntament de València és transportat a les plantes de l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) on és gestionat per a la seua venda com a subproducte per a la seua conversió en biodièsel. “Amb este contracte complim la petició ciutadana a través dels pressupostos participatius i a més, ajudem a millorar la gestió ambiental d’un residu molt contaminant”, ha conclòs Sergi Campillo.

Recursos multimedia

Sergi Campillo