Consejo español contenidos turísticos - València

Consejo español contenidos turísticos

Tornar

València promou amb altres huit ciutats un cosell espanyol de continguts turístics

Emiliano García destaca l’interés per “explorar fórmules de cooperació entre ciutats per enriquir l’oferta turística”

• Turistes a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

04/02/2021

El regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, s’ha reunit amb els seus homòlegs de huit ciutats espanyoles per debatre sobre la possible creació d’un consell espanyol de continguts turístics, una associació de municipis de tot Espanya per a la creació conjunta de continguts culturals turístics. L’edil ha subratllat l’interés per “explorar fórmules de cooperació entre ciutats generadores i creatives per enriquir l’oferta turística que gaudiran els nostres visitants amb continguts culturals netament urbans”.

 

Junt amb València, s’han associat en esta iniciativa Barcelona, precursora del projecte, Sevilla, Madrid, Santiago de Compostel·la, Palma, Sant Sebastià, Bilbao i Màlaga. Estes capitals s’han unit en esta primera trobada per elaborar un pla de coproducció de continguts turístics de creació cultural liderat des de les ciutats. L’objectiu és impulsar nous reclams que afavorisquen la mobilitat turística, tant dels ciutadans espanyols com dels visitants internacionals.

Emiliano García ha subratllat l’interés per “explorar fórmules de cooperació entre ciutats generadores i creatives per enriquir l’oferta turística que gaudiran els nostres visitants amb continguts culturals netament urbans”. Per la seua part, el regidor de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona i propulsor del projecte, Xavier Marcé, ha explicat que “la promoció del turisme urbà és una necessitat, suposa una oportunitat per dinamitzar una economia del visitant molt afectada per la crisi actual”. La inexistència a Espanya d’un pla adequadament articulat i dotat entre comunitats autònomes per a estes finalitats ha sigut la motivació d’esta primera aproximació.

Els huit municipis han pactat treballar conjuntament en esta iniciativa amb la finalitat d’ampliar els horitzons de l’activitat turística espanyola i afavorir la interacció entre diferents províncies espanyoles així com la capacitat de circular continguts produïts entre estes. Els huit representants municipals han acordat explorar vies de col·laboració per compartir el seu patrimoni cultural i creatiu amb una programació que dote l’oferta turística urbana de continguts vinculats a disciplines com ara la música, les arts escèniques i visuals, la gastronomia, el disseny o la moda.