S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Consejo Albufera Ayuntamiento - València

Vés enrere Consejo Albufera Ayuntamiento

Tornar

L’alcalde reclama la participació de l’Ajuntament en la comissió Consell-Govern sobre l’Albufera

Joan Ribó recorda que “ara per ara l’administració pública que més inverteix en manteniment i conservació de l’Albufera és l’Ajuntament de València”

• L’Ajuntament ha invertit més d’1,2 milions d’euros en la protecció, conservació i manteniment del bosc de la Devesa i el llac de l’Albufera

03/02/2022

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha reclamat participar en la “Comissió bilateral Consell-Govern per abordar una solució integral de l’Albufera” anunciada pel president de la Generalitat, Ximo Puig. “No té sentit parlar del futur d’este aiguamoll sense el seu propietari”, ha manifestat hui Joan Ribó en recordar “el treball que el consistori, propietari d’este espai natural, desenvolupa amb l’objectiu de protegir i preservar-lo” “De fet –ha ressaltat- l’Ajuntament és l’administració pública que més inverteix en manteniment i conservació de l’Albufera”. El passat mes de juny aprovà la licitació del nou contracte del servici de protecció, conservació i manteniment del bosc de la Devesa i el llac de l’Albufera per un import d'1.288.083,16 euros.

 

Joan Ribó ha exigit així “un compromís ferm i clar” cap a l’Albufera que el pròxim mes de juliol complirà 36 anys com a parc natural, tot i que l’ajuntament va començar la tasca de la seua protecció uns anys abans fins i tot amb la primigènia oficina tècnica devesa-albufera. “L’Ajuntament és contundent en la defensa del gran valor ecològic i paisatgístic” de la Devesa i l’Albufera, segons ha destacat l’alcalde, “i hem denunciat reiteradament la deficient i insuficient aportació d’aigua que rep este espai per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, una demanda que fem cap al govern estatal i que s’ha de solucionar en el pròxim pla de conca. Eixa és la gran reivindicació i la que pot conservar de manera definitiva l’Albufera. Les inversions són sempre benvingudes però la prioritat per salvar l’Albufera és que des del govern central es garantisca el cabdal ecològic del parc natural”.

“Si l’Albufera té aigua, funcionarà, si el sistema de depuració millora, tal com s’està plantejant amb la depuradora d’Alcasser i la reforma del col·lector oest, també es beneficiarà el parc natural. Ara bé, de moment qui està sostenint i millorant l’Albufera de manera majoritària és l’Ajuntament de València”, ha afirmat Joan Ribó, en qualificar d’”absurde” que es faça una comissió “sense tindre en compte el propietari del llac”. “Eixa comissió ha de ser trilateral”, ha conclòs.

Recursos multimèdia

Joan Ribó