Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Conexión ciclista Primat Reig y campus Tarongers y Blasco Ibáñez - València

Vés enrere Conexión ciclista Primat Reig y campus Tarongers y Blasco Ibáñez

Volver

Mobilitat Sostenible completa la connexió ciclista de l'aulari de Primat Reig i els campus de Tarongers i Blasco Ibáñez

Esta setmana s'han iniciat les obres del nou carril bici que unirà les avingudes de Blasco Ibáñez, Primat Reig i el carrer Doctor Vicente Zaragozá

• Inici de les obres

02/03/2023

La Regidoria de Mobilitat Sostenible ha completat la connexió ciclista entre l'aulari de Primat Reig i els campus universitaris de Tarongers i Blasco Ibáñez. El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha destacat que, des del govern municipal, “continuem ampliant la xarxa pedalable de la ciutat amb una obra amb les característiques de qualitat introduïdes els dos últims mandats, i que suposen una millora no sols de l'accessibilitat dels usuaris de bicicletes, patinets i vehicles de mobilitat personal, sinó una millora integral de tot l'entorn en el qual s'introduixen, especialment pel que fa a la mobilitat per als vianants”.
 

Esta setmana s'han iniciat les obres del nou carril bici que unirà les avingudes de Blasco Ibáñez, Primat Reig i el carrer Doctor Vicente Zaragozá a través de 660 metres de l'eix pedalable, segregat en calçada i bidireccional, una iniciativa que permetrà completar la total accessibilitat a l'aulari de la Universitat de València.

Una vegada acabades les obres, que tenen un termini estimat de tres mesos, el nou carril bici discorrerà pels carrers de Gascó Oliag i de Daniel Balaciart, en un traçat que presenta nombroses millores per als vianants. Entre elles, el regidor ha destacat la reducció de la longitud de l'encreuament existent en el costat oest de la intersecció de Gascó Oliag amb l'avinguda de Menéndez i Pelayo, en la qual es preveu ampliar les voreres. Una altra de les millores la constituix el gir de l'estació de Valenbisi per a facilitar l'accés des del carril bici i evitar la circulació ciclista per la vorera. Finalment, Grezzi ha destacat la disposició d'un nou pas de vianants en l'avinguda del Primat Reig al costat dels carrers de Gascó Oliag i de Daniel Balaciart; així com l'ampliació de la vorera en un tram del carrer de Daniel Balaciart.

A més, el projecte inclou que es disposarà d'un nou pas de vianants al carrer de Daniel Balaciart al costat del carrer d'Emili Panach i Ramos “Milo”, la qual cosa facilitarà la connexió natural per als vianants entre l'IES Francesc Ferrer i Guàrdia i el poliesportiu de Benimaclet.

També es preveu traslladar a la calçada el carril bici existent en la intersecció dels carrers de Daniel Balaciart i del Doctor Vicente Zaragozá; i s'adaptaran els guals per als vianants i les places de reserva d'estacionament per a persones amb mobilitat reduïda a la normativa d'accessibilitat.

El projecte ha sigut adjudicat a l'empresa Geocivil per un import de 292.443,68 euros, IVA inclòs. Es tracta d'una iniciativa que es durà a terme mitjançant finançament europeu (el 45% del pressupost inicial, sense IVA) a través dels fons europeus Next Generation. Giuseppe Grezzi ha destacat el treball realitzat en est sentit per part del servici de Mobilitat Sostenible i l'Oficina de Projectes Europeus de l'Ajuntament, que ha aconseguit disposar d'estos fons per a portar endavant el projecte.