Condena ataques Lambda - València

Condena ataques Lambda

Tornar

L’Ajuntament de València mostra el seu suport a Lambda i condemna les agressions de LGTBIfòbia a la seua seu

Lucía Beamud proposarà una declaració institucional al Ple d’abril per rebutjar «uns fets execrables» i treballar per erradicar-los des de tota la corporació municipal

• Beamud: "clamem per una societat lliure d’agressions i pel dret a la ciutat per a totes les persones"

16/04/2021

La regidora d’Igualtat i Polítiques LGTBi, Lucía Beamud, ha visitat les instal·lacions a València de l’associació Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, «que fa front a la situació de discriminació que pateixen les persones homosexuals, bisexuals i transsexuals i que en els darrers mesos ha sofert diversos atacs homòfobs en la seua seu», tal com ha recordat la regidora. Allí, Lucía Beamud ha anunciat que presentarà al Ple d’abril una declaració institucional per «mostrar el suport a l’entitat davant dels atacs rebuts i, per descomptat, per condemnar els fets de caire homòfob».

 

«Recentment, la Fiscalia de delictes d’odi de València expressava que un dels problemes fonamentals és la infradenuncia dels fets discriminatoris i dels delictes amb motivació d’odi. Açò està lligat moltes vegades al desconeixement dels drets per part de les víctimes, de la interiorització i acceptació d’estereotips, de la desconfiança del resultat de la denuncia, de la por davant de possibles represàlies, de la situació d’exclusió social o la por a no obtindre una resposta ferma davant la denuncia», ha recordat la regidora.

Pero això, ha explicat, «davant estes situacions, són les entitats socials les que acompanyen a les víctimes i les que fan d’altaveu dels fets que d’altra manera quedarien en la foscor; entitats com Lambda, que s’encarreguen de fer denuncia pública dels fets». «Eixa determinació, eixa espenta de denuncia pública ha fet que les organitzacions i associacions es posen en el punt de mira de moviments i organitzacions feixistes i són atacades anònimament», ha lamentat Lucía Beamud. La regidora ha subrallat que l’objectiu és «aturar d’immediat estos fets»; i ha afegit que «clamem per una societat lliure d’agressions a les defensores i defensors dels drets humans i del dret a la ciutat per a totes les persones».

«Es per això que l’Ajuntament de València pren partit i demana tolerància zero front les expressions d’odi i fets discriminatoris al municipi que darrerament s’han succeït en les seus de Lambda i Orienta, fets que ens semblen absolutament inacceptables. Sol·licitem la investigació perseverant i sistemàtica dels fets denunciats i l’enjudiciament de les persones responsables. Ens solidaritzem amb les persones i entitats atacades pels seus ideals democràtics com ara: el Col·lectiu Lambda de València i la Federación Unión Africana de España; oferim el nostre absolut suport al moviment ‘Benicalap lliure de racisme’, i el seu desig de convivència pacífica al barri i contra les actituds d’odi i recisme», ha destacat Breamud.

 

OFICINA CONTRA ELS DELICTES D’ODI

 

L'Ajuntament de València està impulsant la nova Oficina de No Discriminació i Delictes d'Odi (ONDIS), que ja està en procés de licitació, i que és el primer projecte de remodelació d'un edifici amb perspectiva de gènere, l'objectiu del qual serà promoure la igualtat i la llibertat efectives entre les persones.

Així ho ha assegurat la regidora Lucía Beamud, que ha recordat que esta oficina que s'instal·larà a l'edifici ubicat al carrer de Dalt 49, va en la línia «del deure de les administracions públiques de promoure diferents accions perquè la llibertat i la igualtat puguen ser efectives, així com acabar amb qualsevol obstacle que impedisca l'exercici de plenitud de totes dos».

Recursos multimèdia

Lucía Beamud