S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Concurso remodelación plaza San Agustín - València

Vés enrere Concurso remodelación plaza San Agustín

Tornar

L'Ajuntament convoca un concurs públic d'idees per a remodelar l'entorn de la Plaça de Sant Agustí

Les obres tenen un pressupost de 7.018.000euros i un termini d'execució estimat de 18 mesos

• La plaça de Sant Agustí després de l'última actuació realitzada per l'Ajuntament

28/12/2021

L’Ajuntament llança hui el concurs de projectes per a la redacció del projecte i direcció d'obra de la reurbanització integral i renaturalització dels carrers Sant Vicent, Avinguda de l’Oest, i Plaça Sant Agustí. L'objecte del concurs és seleccionar les millors idees per a la reurbanització definitiva d'estos carrers i de la plaça; donant així una solució integral a tres importants espais d'entrada al centre històric de la ciutat. Amb este concurs l'Ajuntament pretén millorar la qualitat funcional, ambiental i social de l’entorn, i recuperar espai per als vianants, conforme a un model de mobilitat més sostenible i saludable.

 

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez Gómez ha recordat que “actualment estes dos avingudes estan dedicades quasi íntegrament al trànsit rodat, i tenen un disseny condicionat per l'existència d'aparcaments públics en el subsòl. A més les voreres són xicotetes, hi ha poca vegetació i per tant poca qualitat ambiental, per això és bo que es presenten idees innovadores i originals, que tinguen en compte estos condicionants”.

“La Plaça de Sant Agustí s'ha convertit en una dàrsena d'autobusos i un nus de trànsit, per això des de la Delegació d'Urbanisme ja es va intervindre fa any i mig per a recuperar part de l’entorn”. “Amb este concurs”, ha explicat Gómez, “es dona fi a la situació de provisionalitat d'este espai tan representatiu de la ciutat, transitat cada dia per gran quantitat de persones i en el qual es troben edificis de gran valor arquitectònic i patrimonial, que precisen un entorn més digne que els pose en valor”.

Per a la regidora este obres tenen un sentit especial en este moment “en el qual acabem de reobrir la Plaça de Bruixes al costat de l'entorn del Mercat Central que junt amb l'espai que recuperarem amb este concurs, crearem el gran eix comercial de la ciutat”

El jurat valorarà aspectes com l'accessibilitat, la perspectiva de gènere, l'originalitat i innovació, la millora del paisatge o la integració amb l'entorn. També tindrà en compte criteris ambientals com la sostenibilitat, l'eficiència energètica, la reducció de la contaminació i l'economia del manteniment posterior.

En total suposa una intervenció d'aproximadament un quilòmetre de longitud i uns 29.000 m² de superfície. El concurs constarà d'una única fase, en la qual els equips disposen de 60 dies naturals per a presentar tant la documentació com les propostes, i el jurat altres tres mesos per a triar el projecte guanyador i els premiats. A partir d'eixe moment l'equip guanyador disposa de 6 mesos per a redactar el projecte. L'obra, per tant, no s'adjudicarà abans de 2023. Les obres tenen un pressupost de 7.018.000 euros, i el termini d'execució s'estima en 18 mesos.

Podran presentar-se equips multidisciplinaris formats per almenys un arquitecte i un enginyer, com a responsables de la redacció del projecte; a més d'un equip d'experts compost per especialistes en disseny d'instal·lacions i paisatges, en enfocament de gènere i en arqueologia.

El jurat estarà integrat, a més de pels tècnics municipals, per membres del col·legi d'Arquitectes i d'Enginyers de Camins Canales i Ports, així com per un expert o experta en perspectiva de gènere, perquè segons ha explicat Gómez “volem que existisca equilibri entre els tècnics municipals i veus i experts externs”.

La regidora ha subratllat que “volem premiar l'esforç, i que es presenten com més projectes millor, per això donarem tres premis, el primer premi està dotat amb 10.000 euros, el segon amb 5.000 euros i el tercer amb 3.000 euros”. A més, al guanyador se li premiarà amb l'adjudicació del contracte de redacció del projecte i direcció d'obra. En total el projecte guanyador rebrà 398.000 euros.

Per a finalitzar, la responsable de l'àrea de Desenvolupament Urbà ha destacat que “amb esta actuació es culminarà el projecte de València ciutat de places, havent recuperat totes les places històriques de la ciutat, com són les places de Bruixes, La Reina, El Mercat, La Llotja, L’Ajuntament i Sant Agustí. D'esta manera haurem fet un pas històric en la recuperació del centre històric de València”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Sandra Gómez