S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Concurso escolar K me cuentas - València

Vés enrere Concurso escolar K me cuentas

Tornar

El concurs escolar de creativitat “K me cuentas” per a la prevenció de les addiccions arriba a la seua desena edició

Emiliano García: “El certamen fomenta una reflexió sobre l'ús responsable de les tecnologies i la prevenció de les addiccions”

• El concurs preveu dos categories: de 10 a 14 anys i de 15 a 18 anys

05/02/2022

El Servici d'Addiccions de la Regidoria de Salut i Consum de l´Ajuntament de València, PMD/UPCCA-València, convoca el concurs escolar “K me cuentas” de l’actual curs 2021-2022, que enguany arriba a la seua desena edició. El certamen convida a l'alumnat al fet que reflexione sobre l'ús responsable de les tecnologies i les xarxes socials, la prevenció en l'ús de les drogues i les apostes i els jocs d'atzar en línia. El termini d'enviament i presentació dels treballs finalitzarà el 5 d'abril i els estudiants poden remetre les seues obres al PDM a través del correu electrònic kmecuentas@valencia.es.

 

Les principals novetats de l'actual edició de “K me cuentas” se centren en la temàtica, les noves modalitats, l'increment del valor dels premis i que l'alumnat té la possibilitat de presentar-se, en funció de la seua edat, a qualsevol de les modalitats previstes en el certamen. En este sentit, el concurs “K me cuentas” ha ampliat els temes per a la reflexió dels estudiants. D'esta manera, les propostes llançades pel PDM han posat el focus sobre l'ús responsable de les tecnologies, la prevenció de l'ús de drogues i del joc d'atzar en línia i les apostes esportives. A més, el concurs preveu noves modalitats per a l'elaboració dels treballs. Així, es tracta de realitzar bé un cartell o bé presentar l'obra en multiformat que permet a l'alumnat desenvolupar la seua creativitat des de l'audiovisual, les arts en viu, la música i la literatura, segons les seues habilitats i preferències.

Enguany, premis de més valor

El concurs preveu dos categories: de 10 a 14 anys i de 15 a 18 anys, i l'alumnat podrà presentar-se a qualsevol d’elles. Com a principal novetat, “K me cuentas” ha incrementat el valor dels premis d'este certamen per a escolars. El regidor de Salut i Consum, Emiliano García, ha manifestat que “la participació en este certamen fomenta en l'alumnat de la ciutat de València una àmplia reflexió sobre l'ús responsable de les tecnologies, la prevenció de l'ús de drogues i la prevenció del joc d'atzar en línia i de les apostes esportives, la qual cosa contribueix en el seu conjunt a la prevenció de les addiccions amb o sense substància, que és una tasca fonamental en els joves”.

Este concurs es difon en tots els centres educatius del municipi de València a través de la cartelleria i la seua difusió en xarxes socials, especialment, des del compte en Twitter @kmecuentasVLC. El servici d'Addiccions ha subratllat, a més, que la col·laboració del professorat és important per a animar i fomentar en el seu alumnat la participació en este concurs.

Recursos multimèdia

Emiliano García