S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Concluye el plazo del Pla Resistir - València

Vés enrere Concluye el plazo del Pla Resistir

Tornar

L’Ajuntament ja ha tramitat quasi 5.000 instàncies de les ajudes Parèntesi del Pla Resistir, que es poden sol·licitar fins demà

El alcalde destaca “l’agilitat” en la tramitació d’estes prestacions destinades i avança que la Junta de Govern extraordinària de demà aprovarà 1.447 noves concessions

• Ajudes Parèntesi del Pla Resisitir

02/03/2021

El termini per sol·licitar les ajudes Parèntesi del Pla Resistir conclou demà, dimecres 3 de març i, fins al moment, l’Ajuntament de València ja ha tramitat vora 5.000 instàncies (4.920), i a la Seu Electrònica Municipal s’han registrat 6.149 formularis de prescripció. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha fet hui una crida autònoms i empreses de fins a 10 empleats que s’han vist afectats per l’impacte econòmic del coronavirus perquè demanen estes ajudes que esta setmana ja hauran rebut 4.105 dels sol·licitants. De fet, el pagament de 2.658 es va acordar dimecres passat i demà la Junta de Govern es reunirà, de nou amb caràcter extraordinari, per aprovar els 1.447 restants. En este sentit, la regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha celebrat este acord que permetrà destinar altres 3,5 milions d’euros per ajudes directes per a l’impuls de l’activitat econòmica de la ciutat.

 

Joan Ribó ha assegurat que l’Ajuntament aprovarà noves convocatòries d’ajudes per donar suport a tots els sectors com, per exemple, com ha dit la regidora Pilar Bernabé, “divendres s’aprovarà la convocatòria d’ajudes per als professionals relacionats amb les festes de la ciutat”.

L’alcalde Joan Ribó, que d’altra banda, ha recordat que les subvencions municipals al comerç es poden demanar fins al 5 de març, ha repassat que les ajudes Parèntesi estan cofinançades entre l’Ajuntament, la Generalitat, i la Diputació de València “per oferir una resposta ràpida a les necessitats de xicotetes empreses d’alguns dels sectors econòmics més afectats per les restriccions de la pandèmia com ara el turisme, l'hostaleria, o l’oci nocturn”. Així mateix, ha incidit que el tràmit per demanar-les comprén dos passos: una preinscripció i, després, la sol·licitud formal, "que és imprescindible per completar l’acció", a través de la Seu Electrònica o del registre presencial a l'edifici municipal de Tabacalera.

Cal recordar que la concessió d’estes ajudes suposa rebre una quantia 2.000 euros per autònom o microempresa, que es pot incrementar en 200 euros per persona treballadora afiliada a la Seguretat Social.

En destacar la “màxima celeritat amb què l’Ajuntament ha posat en marxa este Pla d’ajudes (amb un pressupost de 28.840,194 euros), que és fruit d’un treball conjunt de les administracions valencianes”, el primer edil ha celebrat “l’agilitat en la tramitació d’estes prestacions”.

D’altra banda, l’alcalde ha explicat que l'Ajuntament també ha destinat 1.240.743,75 euros per concedir prestacions per sufragar despeses corrents, com les de lloguer, l'aigua o la llum, derivades del funcionament i millora dels establiments comercials gestionats a la ciutat per persones autònomes, xicotetes empreses o microempreses. I ha subratllat que el termini per demanar estes finalitza el pròxim 5 de març. “Les dos iniciatives -Pla Resistir i ajudes municipals al comerç-, impulsades amb la finalitat de pal·liar l'impacte econòmic de la crisi del coronavirus, sumen més de 30 milions d'euros”, ha conclòs.

Recursos multimèdia

Joan Ribó
Pilar Bernabé