S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Concierto mujeres José Iturbi - València

Vés enrere Concierto mujeres José Iturbi

Tornar

El Conservatori José Iturbi ret homenatge a les dones en la persona de la difunta Claudia Montero

Maite Ibáñez: “Volem visibilitzar el talent femení en la música i dinamitzar el centre educatiu”

• Claudio Montero

09/03/2022

El Conservatori Municipal José Iturbi destaca el paper de les dones en la música amb un concert que servirà d’homenatge pòstum a la compositora argentina Claudia Montero, guanyadora de quatre Premis Grammy, qui va faltar fa poc més d’un any quan ocupava la plaça de compositora resident del Palau de la Música de València, ciutat on residia des de fa dècades. Alumnat i professorat del conservatori oferiran peces de quatre compositores femenines este divendres a les 19 hores a la Sala José Roca.

 

La regidora d’Educació Maite Ibáñez, ha explicat que, a través d’este concert “volem visibilitzar el talent femení en la música”, així com “continuar dinamitzant el centre educatiu, obrir-lo a la ciutat i posar en valor les activitats que duen a terme tant el professorat com l’alumnat del conservatori”.

Nou alumnes dirigiran cadascuna de les peces que seran interpretades per la Coral Juan Bautista Comes i les orquestres del primer i segon curs d’Ensenyaments Professionals. Una jove estudiant de piano nascuda en 2005 presentarà una composició pròpia.

La vetlada, organitzada per Rosana Pons Server, de l’Associació de Dones en la Música, inclou composicions de dos dones del segle XII, Hildegard von Bingen i Beatriz del Dia; dos dones del segle XX, María Teresa Oller Benlloch i Mary Lynn Lightfoot; i es tancarà amb la peça Buenos Aires en Tres, de l’homenatjada Claudia Montero.