S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Comisión urbanismo - València

Vés enrere Comisión urbanismo

Tornar

Avancen els tràmits de diversos projectes com el Conveni de l’Almoina o la biblioteca de la Malva-rosa

• La plaça de l'Almoina

25/07/2021

La Comissió d’Urbanisme avança la tramitació de diferentes projectes que es porten a terme des del consistori en la ciutat de València i els seus pobles. En primer lloc, s’ha aprovat definitivament la modificació del Pla General (PGOU) relativa al “Conveni de l’Almoina”. L’últim tràmit perquè l’Ajuntament i l’Arquebisbat intercanvien una sèrie de parcel·les. El consistori obté quatre parcel·les de la plaça l’Almoina, incloent el Centre Arqueològic de terrenys dotacionals i, d’altra banda, l’Arquebisbat s’adjudica sis parcel·les municipals en abonar 157.450 euros, segons han explicat des de la Regidoria que dirigeix la vicealcaldessa, Sandra Gómez.

 

L'Església passarà a ser propietària d'estos solars on se situen la Parròquia de l'Esperit Sant, el Complex Parroquial de la Mare de Déu dels Dolors, la parròquia dels Màrtirs Valencians i la de San José María Escrivá.

A canvi, els terrenys que rebrà la ciutat són la plaça de l’Almoina, l'antic solar del carrer de la Farina, que forma part del mateix àmbi,; una plaça en Forn d’Alcedo, la plaça de l'Església de Campanar, un xicotet jardí i un vial en l'avinguda Real de Madrid; i un solar al carrer José Andreu Alabarta (Sant Isidre) que es destinarà a servei dotacional múltiple.

A més, passen a informació pública les modificacions puntuals dels projectes de l’entrada de Sant Pau, la biblioteca de la Malva-rosa, el Pavelló València-Arena, i el Pla Especial de Cases de Bàrcena.

El projecte de l’entrada de Sant Pau modifica el PGOU i el PRI per a unir diversos centres escolars en esta zona del barri de Malilla. A canvi, l’espai que ocupen ara passarà a equipament públic per a l’Ajuntament.

Pel que fa al projecte de la biblioteca de la Malva-rosa, s’avança amb l’assignació d’usos de les parcel·les dotacionals de Pare Antón Martín i Avinguda Malva-rosa. El Pavelló Valencia Arena també avança amb les modificacions per a les parcel·les dels carrers Ángel Villena, Bomber Ramón Duart i Actor Antonio Ferrandis.

El projecte del Pla Especial per a Cases de Bàrcena també dóna un pas més. Este projecte deixa darrere la divisió de les cases de poble amb la carretera, obrint i unint l’espai. A més es proposa la creació d’una plaça, diversos equipaments públics i un nou estacionament públic.

També passa a informació pública el tràmit per a incloure el dipòsit de Gas Lebon en el Catàleg Estructural de Béns i Espais Protegits.