Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Ciudades interculturales - València

Vés enrere Ciudades interculturales

Volver

València s’adherix a la xarxa de ciutats interculturals d’Espanya

L'Ajuntament participarà en el programa “Ciutats Interculturals” del Consell d’Europa

• La regidora Maite Ibáñez i el president de l'Associació de Ciutats Interculturals, Jaime Lanaspa, signen el conveni

08/11/2020

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració, s’ha adherit a la Xarxa de Ciutats Interculturals d’Espanya i participarà en el programa “Ciutats Interculturals” del Consell d’Europa.

 

La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Maite Ibáñez, ha explicat que la ciutat de València "participa des de 2018 en les accions i trobades de la Xarxa Espanyola de Ciutats Interculturals (RECI) com a ciutat convidada, però ara, amb la culminació del procés d'adhesió, enfortirem els intercanvis i aprenentatges de la convivència intercultural de València, ja de fet una ciutat multicultural".

La Xarxa de Ciutats Interculturals treballa en xarxa per fomentar en les ciutats espanyoles valors com la diversitat, la integració, la igualtat i la no discriminació. A més, participarà en el programa “Ciutats Interculturals” del Consell d’Europa, que promou els mateixos valors entre les ciutats europees.

"Gràcies a esta col·laboració seguim treballant per promoure i difondre els valors i principis de la interculturalitat, la diversitat i la convivència cívica", ha remarcat Ibáñez, així com per "fomentar el treball en xarxa a nivell europeu i internacional i per desenvolupar polítiques públiques encaminades a previndre la discriminació de persones i col·lectius".

D’altra banda, el president de l'Associació de Ciutats Interculturals, Jaime Lanaspa, ha reconegut el compromís de la ciutat de València amb els principis interculturals. Segons Lanaspa, "pertànyer a la Xarxa de Ciutats Interculturals és una aposta per un model que parteix del respecte als drets humans i promou la igualtat, el reconeixement a la diversitat i una interacció positiva".

Finalment, Ibáñez ha afirmat que "la immigració i la diversitat de la població és un fenomen present a Europa i a tot el món, que es concentra en gran mesura en les ciutats, que actuen com a pol d'atracció. Per això, les ciutats estan adquirint un protagonisme creixent en la gestió de la diversitat cultural, que pot ser un actiu si l’administrem correctament".