Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Ciclo conciertos bandas de música en escuelas municipales - València

Vés enrere Ciclo conciertos bandas de música en escuelas municipales

Volver

Les bandes de música faran un cicle de concerts als centres escolars municipals de València

La regidora Maite Ibáñez subratlla que “la música contribueix a un desenvolupament integral de l’alumne”

• Quatre bandes de música de la ciutat participen en el cicle

06/06/2022

Quatre bandes de música de la ciutat de València faran un cicle de concerts als centres escolars i escoletes municipals de la ciutat. Els concerts s’emmarquen dins d’un projecte didàctic de la Regidoria d’Educació en col·laboració amb la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la ciutat de València, i barreja la música, la interpretació, la narració de contes i les activitats en comú per acostar la música de la banda als més menuts. La regidora d’Educació, Maite Ibáñez, afirma que la música “és una eina fonamental per a l’estimulació de l’aprenentatge, per a la participació activa de l’alumnat i per a l’acostament al llenguatge musical, que contribueix a un desenvolupament integral dins d’eixa formació”.

 

Per a la regidora, “el projecte, principalment, s’emmarca en una sèrie de concerts didàctics en els quals es barreja la música, la narració i la interpretació. Volem connectar els centres educatius amb la música i potenciar molt més l’educació musical”. Ibáñez destaca que “esta línia que encetem ens alegra molt i esperem que es puga consolidar i acréixer en el temps”.

Maite Ibáñez recorda també que “les societats musicals de la Comunitat Valenciana van ser declarades Bé d’Interés Cultural (BIC) pel govern valencià en 2018 i també manifestació representativa del patrimoni cultural immaterial pel govern d’Espanya en 2021 i anem a fer tot l’esforç per tal que el treball que fan diàriament tinga més visibilitat i, sobretot, connecte amb la tasca que fem dins dels centres educatius”.

Un cicle de set concerts

En total, el cicle l’integren set concerts. Les bandes participants, integrades en la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la ciutat de València (COSOMUVAL) són l’Agrupació Musical Benicalap, el Centre Instructiu Musical (CIM) Benimaclet, la Societat Musical Unió de Pescadors del Cabanyal i la Unió Musical del Centre Històric de València. Les escoles municipals són el col·legi Benimaclet, el Fernando de los Ríos i Professor Santiago Grisolía. Les escoletes infantils municipals que també formen part del projecte són l’escola infantil Solc, l’escoleta infantil Gent Menuda, l’escola infantil Quatre Carreres i l’escola infantil de Pinedo.

El cicle comença el 7 de juny amb l’actuació del Centre Instructiu Municipal (CIM) de Benimaclet en l’escoleta infantil Solc amb un programa que porta per títol “El somni de Marieta” i que barreja els contes infantils amb música i cançons. El dia 9, el CIM de Benimaclet es desplaçarà a l’escoleta de Quatre Carreres amb el mateix repertori. També el dia 9 està prevista la participació de la Societat Musical Unió de Pescadors del Cabanyal en l’escoleta de Pinedo amb el programa “Viatge al món sonor”, una barreja de música i activitats participatives amb els més menuts. La mateixa banda estarà també el dia 10 en l’escoleta Gent Menuda.

Per al pròxim mes de setembre està prevista la participació de l’Agrupació Musical de Benicalap amb el programa “Al teu barri hi ha una banda, vens?” i la Unió Musical del Centre Històric amb un repertori que agrupa la música i les històries. Totes dos bandes acudiran als centres de primària Fernando de los Ríos, Professor Santiago Grisolía i Benimaclet.

El president de la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la ciutat de València (COSOMUVAL), Miguel Hernández, ha agraït la predisposició de la Regidoria d’Educació per dur endavant este projecte musical i ha avançat que volen traslladar als més menuts que “en esta ciutat som 26 societats musicals integrades en COSOMUVAL i darrere de cadascuna d’elles hi ha tota una tasca de dedicació, d’estudi i d’aprenentatge”. Per la seua banda, la coordinadora del projecte, Aina Thous, ha explicat que “hem valorat l’adaptació dels repertoris als diferents cicles escolars i no només és un concert sinó un projecte didàctic conjunt, hi ha un abans del concert i un després de concert”.

Recursos multimedia

Maite Ibáñez