S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Cheque escolar - València

Vés enrere Cheque escolar

Tornar

L'Ajuntament de València ha resolt les ajudes del xec escolar i enguany es preveu beneficiar prop de 1.200 famílies mes que en el curs passat

El llistat provisional d’estes ajudes s’ha publicat

• La Regidoria d'Educació ha resolt les sol·licituds del xec escolar

03/11/2020

La Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de València ha resolt les sol·licituds del xec escolar per al curs 2020 - 2021 i ha publicat el llistat provisional. La regidora d'Educació, Maite Ibáñez, ha ressaltat que l'augment pressupostari ha permés ampliar el nombre de famílies beneficiàries i ha informat que ja s'han aprovat de manera definitiva 4.449 sol·licituds. “Estan en revisió 2.714 pel que -ha indicat- que es resoldran favorablement al voltant de 6.000 de les 7.162 sol·licituds presentades”.

 

Ibáñez ha recordat que estes sol·licituds estan vinculades a la matriculació a les escoles infantils i ha indicat que mentre l'any passat es van presentar 7.462 sol·licituds de les quals es van resoldre favorablement 4.882 expedients, enguany s'han presentat 7.162. Per tant, ha destacat que gràcies a l'esforç que s'ha realitzat per incrementar esta partida es va augmentar el número de beneficiar-vos en més de 1.200, respecte a la convocatòria anterior, a l’espera de la resolució definitiva.

També ha destacat que a més d'augmentar el número de les famílies a les quals se'ls ha atorgat el xec, s'ha augmentat els beneficiaris de l'assignació màxima de 90 euros al mes. Segons ha detallat la regidora d'Educació, Maite Ibáñez, la dotació econòmica total destinada a esta convocatòria ha sigut de 3.465.000 euros, després d'un augment pressupostari de 600.000 respecte a l'exercici anterior, amb l'objectiu d'"arribar a més famílies i ampliar, sobretot, el nombre de famílies que puguen rebre els 90 euros mensuals del tram més gran".

Com a novetat, esta convocatòria ha contemplat donar cobertura a la previsió de naixement (nasciturus) amb anterioritat a 31 de desembre de 2020, i les famílies que es troben en situació d’ERTO per les circumstàncies sobrevingudes de la pandèmia. "Anem a fer el pagament com més aviat millor", ha remarcat Ibáñez.

"La situació actual que viu la societat a causa de la crisi sanitària i social genera unes demandes a les quals les administracions públiques hem de prestar tot el nostre suport", ha afirmat Maite Ibáñez, qui ha remarcat que esta ajuda "serveix realment com a suport econòmic a les famílies amb més dificultats, perquè els seus fills puguen continuar el seu desenvolupament educatiu a les escoles infantils".