Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Charlas sobre el Corpus en València - València

Vés enrere Charlas sobre el Corpus en València

Volver

La Regidoria de Festes organitza dos xarrades obertes al públic sobre la tradició del Corpus a la ciutat

• Este cap de setmana, València celebra el Corpus Christi, la festa grossa de la ciutat

27/05/2024

  • Les conferències se celebraran hui i demà en el Palau de Cervelló, a les 19.00 hores
  • En la convocatòria d'esta vesprada, el tema girarà al voltant de la música del Corpus de València
  • Demà dimarts, la trobada versarà sobre el Consell de la Ciutat, impulsor de la processó del Corpus Christi des del segle XIX

En el marc de la celebració del Corpus Christi a València, la Regidoria de Festes ha organitzat dos xarrades obertes al públic, que se celebraran esta vesprada i demà en el Palau de Cervelló. Amb això, ha explicat la delegada de Festes, Mónica Gil, busquem acostar a la ciutadania el valor i el contingut d'una de les tradicions més antigues i més arrelades a la ciutat, la processó del Corpus Christi.

La xarrada d'esta vesprada duu per títol “La música al voltant del Corpus de València”, i comptarà amb la participació de quatre experts: Sergio Casanova, músic i graduat en Història de l'Art; David Montolio, doctor en Història de l'Art; Manuel Camarasa, fundador i president durant molts anys de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana i de l’Associació de Músics i Balladors dels Danses del Corpus; i Vicente Martínez Alpuente, llicenciat en Música, investigador del patrimoni musical i director d'orquestra.

Esta trobada especialitzada, al qual es convida tota la ciutadania, començarà a les 19.00 hores a la seu del Palau de Cervelló, situat en la plaça de Tetuan, 3. En el mateix lloc i a la mateixa hora, però demà dimarts, les persones interessades podran gaudir d'una segona trobada, en este cas sota el títol general “El Consell de la Ciutat, impulsor, organitzador, patrocinador i legislador de la processó del Corpus Christi des del segle XIV”. La xarrada serà a càrrec del periodista i doctor en Teologia Luis Baltasar Bueno Tárrega.

La festa del Corpus Christi de València és una de les celebracions litúrgiques i tradicionals més antigues de la ciutat. La processó del Corpus se celebra des del segle XIV, i va arribar a ser la primera processó a València l'any 1372. A partir d'eixe moment, va ser la principal festa de la ciutat de València durant molts segles, la festa grossa.