Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Centro del Cómic - València

Vés enrere Centro del Cómic

Volver

L'il·lustrador valencià Micharmut donarà nom al Centre de conservació del patrimoni del còmic

La regidora Maite Ibáñez ha destacat el suport mostrat per tot el sector per a l'elecció del nom.

• Centre del Còmic Micharmut

03/05/2022

Juan Enrique Bosch Quevedo, més conegut com a Micharmut, donarà nom al Centre Valencià de Conservació del Patrimoni del còmic, segons ha anunciat la regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, qui també ha presentat el logo dissenyat per a este centre, que se situarà en el número 4 de la plaça Tavernes de Valldigna, i l'objectiu del qual serà contribuir a la divulgació i conservació del patrimoni del còmic.

 

Maite Ibáñez ha agraït a la família de Juan Enrique Bosch les facilitats i el suport que ha donat perquè el centre porte el nom “d'este historietista molt reconegut en l'àmbit del còmic. Era fonamental que el centre tinguera una identitat amb un nom tan potent que ha treballat tant per la història del còmic també a la nostra ciutat”. Micharmut va nàixer al Cabanyal en 1953 i va morir en 2016. Ibáñez ha afegit que tot el sector del còmic ha donat suport a la proposta que Micharmut de nom al centre “per a seguir el camí que ell va iniciar i per a honrar-ho”.

La responsable d'Acció Cultural ha destacat també la col·laboració que ha prestat la Universitat de València a través de la càtedra del còmic. Álvaro Pons, director de l'Aula del Còmic de la Universitat de València, ha assenyalat que Micharmut “combina perfectament el respecte al patrimoni del còmic i l'exploració de nous camins. El seu treball continua vigent 40 anys després”.

El consistori treballa en l'actualitat en l'adequació de l'edifici alhora que s'estan gestionant les múltiples donacions que particulars i diferents col·lectius estan realitzant per a la dotació de fons del centre. Ibáñez ha explicat que era fonamental disposar d'un nom, una imatge i un logo, sobretot a l'hora de sol·licitar les donacions de tot el material que s'està recopilant. El logo ha sigut dissenyat per Estudi Gimeno Gràfic, seleccionat entre altres 16 empreses que van concórrer a la convocatòria.

Ricardo Cañizares, responsable del disseny, ha explicat que “l'objectiu era fer una marca molt colorista, molt potent i molt recognoscible”. La marca evoca les bafarades del còmic ja que apareix una en forma d'el·lipse, que són les més habituals i s'ha personalitzat afegint una “M” en clara referència a Micharmut, que dona nom al centre.

La responsable d'Acció Cultural ha recordat que el Centre del Còmic Micharmut “serà un centre de referència del còmic a nivell local i nacional, el primer centre públic a Espanya d'estes característiques que durà a terme labors d'arxiu i conservació del patrimoni cultural i creatiu del còmic, investigació, formació i divulgació”.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr

Maite Ibáñez