Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Catalá visita Parque Central de Bomberos - València

Vés enrere Catalá visita Parque Central de Bomberos

Volver

Catalá anuncia la licitació de la canalització de defensa contra incendis a la Devesa del Saler

• L'alcaldessa s'ha compromés a dotar de més mitjans als bombers

02/08/2023

  • El 20 de juliol es va donar llum verda al procediment d'adjudicació per a contractar l'execució de les obres d'instal·lació del sistema i canalització de la defensa contra incendis forestals (SIDEINFO) a la Devesa del Saler
  • El pressupost de licitació ha augmentat fins a 230.024 euros sense IVA, les ofertes poden presentar-se fins al 16 d'agost i el contracte té una duració de quatre mesos
  • Catalá: “La protecció de la Devesa del Saler és per a l'Ajuntament una prioritat. No podem desistir i volem instal·lar sí o sí un sistema antiincendis per a protegir l'espai natural més emblemàtic de la ciutat”
  • L'alcaldessa ha visitat el Parc Central dels Bombers i els ha agraït la gran faena que realitzen diàriament a la ciutat i s'ha compromés a dotar de més mitjans als bombers

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha anunciat que el govern ha tret a licitació el sistema de canalització per a protegir la Devesa del Saler dels incendis forestals. Este és el primer pas necessari per a la instal·lació del sistema SIDEINFO amb les torres d'aigua que protegiran la Devesa.

Catalá ha explicat que el nou govern municipal va signar el passat 10 de juliol la moció on s'ordenava contractar l'execució de les obres d'instal·lació del sistema i canalització de la defensa contra incendis forestals (SIDEINFO) a la Devesa del Saler. El 20 de juliol es va donar llum verda a la licitació, la qual ja està disponible en la plataforma de contractació.

“Hem augmentat el pressupost de licitació perquè considerem imprescindible este sistema antiincendis”, ha afirmat l'alcaldessa de València. “La protecció de la Devesa del Saler és per a l'Ajuntament una prioritat. No podem desistir i volem instal·lar sí o sí un sistema antiincendis per a protegir l'espai natural més emblemàtic de la ciutat”.

Cal recordar que les dos anteriors convocatòries van quedar desertes. Ara s'han ajustat els plecs i s'ha apujat el pressupost en més de 30.000 euros fins a aconseguir els 230.024 euros sense IVA.

Les ofertes poden presentar-se fins al 16 d'agost i el contracte té una duració de quatre mesos. L'execució de les obres i, la instal·lació del sistema en general, es justifica per la necessitat de protegir la Devesa del Saler, sent esta un espai protegit de gran massa forestal dins del terme municipal de València. Al seu torn, constitueix un dels espais naturals més representatius i valuosos de la Comunitat Valenciana. En ella es pot trobar una gran quantitat i varietat de vegetació de gran valor ecològic, un elevat nombre d'ocells i una diversitat de fauna.

“Estos canons d'aigua són de gran ajuda per als bombers en el cas d'un incendi en el Saler i després de sis anys de retard començarem a portar cap avant el projecte vital per al pulmó de la ciutat. La desídia municipal de l'anterior govern ha provocat que s'haja perdut un temps valuós, però nosaltres ja estem en marxa per a poder executar-lo al més prompte possible, en menys d'un mes de govern ja hem tornat a traure la licitació del projecte”, ha indicat Catalá.

Visita al Parc Central de Bombers

L'alcaldessa de València ha realitzat estes declaracions en la seua visita al Parc Central de Bombers de València en la qual s'ha compromés a dotar de més mitjans als bombers de la ciutat per a “poder afrontar amb més seguretat cadascun dels serveis que realitzen a la ciutat”.

Catalá els ha agraït la gran faena que realitzen diàriament a la ciutat: “En nom dels valencians, moltes gràcies. Este govern us escoltarà i treballarà braç a braç amb vosaltres per a donar resposta a les vostres necessitats”.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr

María José Catalá
María José Catalá