Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Carril bici Camins al Grau - València

Vés enrere Carril bici Camins al Grau

Volver

Mobilitat Sostenible inicia les obres del carril bici de José Aguilar- José María Haro, al districte de Camins al Grau

Sorgit dels pressupostos participatius Decidim VLC 2018, donarà servici als barris d’Aiora i de l’Illa Perduda

• Obres del nou carril bici que donarà servici als barris d’Aiora i de l’Illa Perduda

07/02/2023

El nou carril bici de Camins al Grau, sorgit dels pressupostos participatius Decidim VLC 2018, donarà servici als barris d’Aiora i de l’Illa Perduda a través dels carrers de José Aguilar i de José María Haro, entre el carrer de Jeroni de Montsoriu i l’avinguda de Blasco Ibáñez.
 

Es tracta d’una connexió bidireccional i segregada sobre calçada que augmentarà en 620 metres la xarxa ciclista de València. Esta nova connexió aportarà continuïtat als carrils bici existents entre el carrer de Jeroni de Montsoriu i l’avinguda de Blasco Ibáñez, a més de contemplar els itineraris per a vianants del carrer de José María Haro. 

“L’actuació, que s’ha iniciat esta setmana al carrer de José María Haro amb Pere de València, permetrà millorar l’accessibilitat, mobilitat i seguretat viària de la zona, ampliant els espais per als vianants i homogeneïtzant les voreres en amplària i arbratge, adaptant-los a la normativa d’accessibilitat, així com millorar la connexió ciclista d’una zona on l’ús de la mateixa s’ha incrementat notablement per l’existència dels instituts d’ensenyament propers i la implantació de l’estació de Valenbisi, que es baixarà a calçada”, tal com ha explicat el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi. “A més, el projecte contempla la creació d’un nou pas de vianants al carrer de José Aguilar amb Jordi de Sant Jordi, dotze nous escocells en José Aguilar i dos en José María Haro, nous aparcabicis i places de motos al costat als passos de vianants per a millorar la visibilitat dels encreuaments, així com la reparació i substitució d’embornals i rajoles en mal estat”, ha afegit el edil.

Logo next generation

Les obres, adjudicades a l’empresa Bertolín per un import de 477.753,18 euros, IVA inclòs, tenen una previsió de durada de 4 mesos i mig. A més, el treball del servici de Mobilitat Sostenible ha permès que el consistori municipal siga concessionari d’una ajuda del 45% del pressupost inicial del projecte, sense IVA, a través dels fons europeus Next Generation.