S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Canal acceso ferroviario - València

Vés enrere Canal acceso ferroviario

Tornar

El projecte del canal d'accés ferroviari compleix els terminis previstos i es podrà licitar en 2022

Gómez mostra la seua satisfacció per l'avanç del projecte més important de València de l'última dècada que connectarà els barris del sud

• Vista aèria de l'estació del Nord i la platja de vies

10/12/2021

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha confirmat els avanços que s'estan produint en el projecte del canal d'accés ferroviari que permetrà soterrar les vies que actualment divideixen els barris del sud de la ciutat. Gómez ha apuntat que s'estan complint els terminis marcats i que en 2022 es podrà aprovar el projecte i licitar les obres.

 

“Des de l'Ajuntament fem periòdicament seguiment del projecte més important que es desenvoluparà en esta dècada a la ciutat de València, que és el nostre canal d'accés, i anem veient amb satisfacció com es van complint els terminis. Podem anunciar que en l’any 2022 podrem tindre aprovat el projecte i licitar les obres”, ha assegurat la vicealcaldessa després de l'última reunió de la Societat Parc Central.

Gómez ha subratllat la importància d'un projecte que canviarà completament la fesomia de València i que unirà els barris del sud de la ciutat, dividits actualment pel mur de les vies, a través d'un gran corredor verd que arrancarà al Parc Central i que articularà tota la zona.

“Este projecte que estem impulsant comportarà una transformació importantíssima de la nostra ciutat, ja que acabarà amb el nostre propi mur de Berlín. Les vies ferroviàries parteixen a la ciutat en dos, generant una València a dos velocitats. Nosaltres volem teixir els barris del sud i, per això, és importantíssima aesta obra. A més, des d'Urbanisme estem treballant en paral·lel en el projecte d'urbanització de la zona de la superfície on farem una gran via verda que unirà la zona sud de la ciutat, sent per tant una de les millors zones de València per tindre espais verds, noves dotacions públiques, habitatges que ens ajudarà a consolidar eixa zona de València i els barris del sud que, lamentablement, van estar molt oblidats per part del PP”, ha finalitzat la vicealcaldessa.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez