Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Campaña uso responsable pirotecnia - València

Vés enrere Campaña uso responsable pirotecnia

Volver

Ballester presenta la campanya “Pirotècnia i respecte en Falles” per a fomentar un ús responsable dels petards

• Cartell de la campanya amb les recomanacions de fàcil lectura i compressió

12/03/2024

  • El regidor de Falles, Santiago Ballester, ha destacat que l'objectiu és “crear un bon clima de convivència” a través d'una sèrie de recomanacions
  • També ha posat en valor el treball de la pirotècnia que “cada vegada més utilitza materials respectuosos i que ara fan un pas més atenent les necessitats de col·lectius sensibles”
  • La cartelleria es va distribuir entre els establiments autoritzats de pirotècnia i les comissions falleres

El regidor de Falles i president de Junta Central Fallera, Santiago Ballester, ha destacat que “la pirotècnia és una tradició molt important en la nostra festa, però per a gaudir d'ella s'ha de fer amb respecte i de manera responsable”, durant la presentació de la campanya “Pirotècnia i respecte en Falles”, que estarà en marxa fins al pròxim 19 de març.

Ballester ha estat acompanyat pel gerent de l'Associació Espanyola de la Pirotècnia (AEPIRO), Nicolás Magan; la presidenta de l'Associació de Pirotècnics de la Comunitat Valenciana (PIROVAL), María José Loras; i la validadora de textos de Plena Inclusió Comunitat Valenciana, Paula Rodriguez; els qui han explicat que esta campanya està organitzada per les seues entitats i Junta Central Fallera i Mira’m Fundació Comunitat Valenciana, a més de comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament de València. Així mateix, l'acte ha comptat amb la presència del director general de Persones amb Discapacitat, Javier Copoví.

El regidor de Falles ha posat en valor el treball de la pirotècnia que “cada vegada més utilitza materials respectuosos amb el medi ambient i que ara fan un pas participant en esta campanya per a atendre les necessitats de col·lectius sensibles”.

En este sentit, Ballester ha assenyalat que “volem una València que respecta, que inclou i és per a tots, però cal tindre en compte que alguns tipus de petards provoquen greus problemes i una incapacitat en el dia a dia de les persones amb autisme i amb discapacitat hipersensibles al soroll. Per això, amb esta campanya es pretén crear un bon clima de convivència i respecte”.

Per part seua, María José Loras ha mostrat el seu desig que totes les persones puguen gaudir de la pirotècnia, però “des del respecte, la responsabilitat i l'educació” i ha qualificat esta iniciativa de “bona per a la convivència perquè no volem que es prohibisca res sinó conviure”.

Així mateix, Nicolás Magan ha destacat que esta campanya “és fruit d'un treball col·laboratiu en el qual es partia de la idea de promoure un ús respectuós de la pirotècnia i en el qual hem arribat a acords perquè al final la pirotècnia és una part molt important i representativa de la festa, però ha de ser per a tots”.

Repartiment de cartelleria i recomanacions

La campanya “Pirotècnia i respecte en Falles” té tres objectius fonamentals com són “advocar per un ús responsable de la pirotècnia durant estes festes, visibilitzar als col·lectius que són sensibles per a prendre consciència i ser més respectuós i saber que també hi ha membres d'eixos col·lectius que gaudixen d'estos espectacles sense cap problema”, ha indicat Ballester.

A més, la cartelleria, que conté textos de lectura fàcil realitzats per Plena Inclusió Comunitat Valenciana per a la seua comprensió per tots els col·lectius, es va distribuir entre els establiments autoritzats de pirotècnia i entre les comissions falleres de la ciutat.

Les recomanacions arreplegades en els cartells es concreten en: Respectar els horaris per a tirar petards que exploten i no tirar-los en les hores de descans; usar les zones permeses per a disparar petards i buscar espais segurs; llegir i complir les normes de seguretat dels productes; encendre petards quan no passe gent a prop; i tirar els petards adequats a l'edat de cada usuari.

Finalment, des de l'Ajuntament de València, es recorda que està prohibit disparar artificis pirotècnics al Jardí del Túria i en les zones de jocs infantils, excepte durant la realització d'espectacles autoritzats.

Inspeccions als artistes fallers

Respecte a les inspeccions realitzades en el dia d'ahir dilluns, 11 de març, als artistes fallers, el regidor de Falles ha explicat que es tracten d'inspeccions “del Ministeri de Treball i han consistit a valorar els plans de Seguretat i Salut. Potser el moment d'inspeccionar-los no siga el més adequat, però es duen a terme quan estan treballant”.

Recursos multimedia

Santiago Ballester