S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Campaña 8M - València

Vés enrere Campaña 8M

Tornar

La campanya municipal pel 8M destaca la contribució de les dones durant la crisi per la covid

L’Ajuntament programa més d’una trentena d’activitats i accions de sensibilització que conviden a reflexionar sobre les desigualtats per raó de gènere

• 'La força de les dones sosté la vida' és el lema de la campanya

05/03/2021

‘La força de les dones sosté la vida’ és el lema de la campanya municipal al voltant del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, amb què es pretén destacar les contribucions de la població femenina en la pandèmia. Durant tot el mes, l’Ajuntament ha organitzat entre les diferents regidories i servicis més d’una trentena d’activitats i accions de sensibilització que conviden a reflexionar sobre les desigualtats per raó de gènere. Xarrades i jornades a través de Youtube, llistes d’Spotify per posar lletra i música al 8M, mostres d’art al carrer i murals, seleccions bibliogràfiques en les biblioteques i tallers en línia per a joves són algunes de les propostes. A més, la façana de l’Ajuntament, la Porta de la Mar i diverses fonts de la ciutat s’il·luminaran eixa jornada amb el color violeta i dos autobusos de les línies 95 i 71 de l’EMT circularan fins el 21 de març amb la imatge de la campanya. La regidora d’Igualtat, Polítiques Inclusives i LGTBI ha destacat el caràcter transversal de la programació, que es pot consultar en este web.

 

“Volem que siga un dia reivindicatiu per sensibilitzar la població de totes les desigualtats i discriminacions que patixen les dones respecte dels homes en tots els àmbits socials i culturals pel simple fet de ser dones”, ha indicat Lucía Beamud durant la presentació de la campanya. “Estem en una situació excepcional que ens posa a prova a tota la societat”, ha apuntat l’edil en referència a la pandèmia. “És una molt bona oportunitat per valorar la sororitat, el suport mutu i la convivència. Ara més que mai pensem que les vides han d’ocupar el centre de tota acció política per damunt de l’individualisme i de la cultura de la por. Estos valors són la millor recepta contra el coronavirus”.

La regidora Lucía Beamud ha expressat que “els col·lectius i les persones més vulnerables són les que acaben patint amb més força les conseqüències de les crisis”, entre elles les dones. “Els valors que hem de tindre ara més presents que mai, i això ens ho ha aportat molt el feminisme, són la resiliència i recomposar-nos i fer front a les adversitats d’una forma propositiva per continuar avançant”, als quals s’ha d’afegir “les cures i la vida com a eix central”. D’ahí que el missatge de la campanya pel 8 de Març siga ‘La força de les dones sosté la vida’ per tal “d’exemplificar tota la força que tenim les dones a l’hora de recomposar-nos en el camí de la resiliència i fer front a les adversitats, per exemplificar els treballs de cura que se’ns han assignat moltes vegades a les dones com a cuidadores i que justament s’han posat en el centre de totes les accions”.

En la roda de premsa ha estat present la creativa Pilar Rodríguez, responsable de la imatge de la campanya, qui ha explicat que ha buscat la senzillesa i ha utilitzat el color blau verdós de fons, amb un toc morat, per reflectir esperança. La figura central és “una dona que sosté la vida i està recolzada sobre molts peus que simbolitzen la xarxa de dones que donen suport a altres dones i al mateix temps estan arrelades a terra, en contacte amb la realitat i amb el món”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Lucía Beamud
Pilar Rodríguez