Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Brigada limpieza Devesa - València

Vés enrere Brigada limpieza Devesa

Volver

L’Ajuntament crea una brigada permanent per netejar el bosc la Devesa i reforçar el dispositiu de neteja de les platges de l’Albufera

Es constituirà amb el personal que fins ara es dedicava a la desinfecció del mobiliari urbà, atés que les evidències científiques reflecteixen que el contagi de covid per contacte de superfície és negligible

• El bosc ha patit als darrers mesos una pressió enorme de visites donada la situació epidemiològica

17/03/2021

L'Ajuntament crearà una brigada permanent de neteja del bosc de la Devesa i per reforçar la neteja de les platges naturals de l’Albufera, tal com ha aprovat este divendres la Comissió d'Ecologia Urbana, reunida en sessió ordinària sota la presidència del vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo. La nova brigada es constituirà amb el personal que fins ara ha estat dedicat a labors de desinfecció del mobiliari urbà.

 

Los servicios de limpieza intensiva y de mantenimiento consisten en limpieza de residuos de origen humano (no natural) en el entorno natural que se desarrolla junto a las playas de Pinedo, Arbre del Gos, y de la Creu y todo el ámbito natural de la Devesa incluyendo viales, zonas de esparcimiento, itinerarios peatonales, malladas y el interior del bosque y sus sendas.

Tal com ha explicat Sergi Campillo, «l'evidència científica ha demostrat que les possibilitats de contagi de covid-19 per contacte de superfície són insignificants», per la qual cosa s'ha optat per no continuar dedicant recursos i esforços a una labor que no presta majors beneficis a la ciutat, i derivar este equip humà i dotació material a funcions que sí que suposen una utilitat col·lectiva.

L'acord de la Comissió s'ha adoptat «davant la impossibilitat d'augmentar pressupostàriament el contracte de neteja i recollida de residus en vigor, i atés que els estudis científics són cada vegada més clars en el sentit que el contagi de la covid19 per contacte directe de superfícies és negligible», tal com assenyala el text de la moció plantejada. De fet, les autoritats sanitàries ni tan sols recomanen esta desinfecció del mobiliari urbà, ni de jocs infantils i per suposat, tampoc dels carrers, així que «des de l’Ajuntament de València anem a seguir estrictament les indicacions de les autoritats sanitàries i en definitiva, anem a seguir el criteri de l’evidència científica al respecte«, ha explicat Campillo.

La Comissió d'Ecologia Urbana insta la Regidoria de Neteja de l'Espai Públic i Gestió Sostenible de Residus Urbans «a destinar els recursos que dedicava a la desinfecció de mobiliari urbà de València a la neteja permanent de les zones més concorregudes del bosc de la Devesa i per a reforçar el dispositiu de neteja de les platges del sud». Per a Campillo, «és evident que el bosc ha patit als darrers mesos una pressió enorme de visites donada la situació epidemiològica i també en part com a conseqüència del tancament perimetral que ha patit la nostra ciutat. Molts veïns i veïnes han optat per anar a la Devesa i això ha tingut el seu efecte en la presència de residus al bosc. Per això destinem ara els recursos humans necessaris a fer esta tasca de neteja per dins de la Devesa».

EXECUCIÓ DEL JARDÍ DEL CARRER 3 D'ABRIL DE 1979

Durant la reunió de la Comissió d'Ecologia Urbana s'ha acordat també encarregar la redacció del projecte per a l'habilitació d'un jardí al carrer 3 d'Abril de 1979 i la seua posterior execució, encàrrec que es realitzarà «en quant es dispose de la corresponent consignació pressupostària». «Esta nova zona verda és important per al barri de Penya-roja i des de l’equip de govern es té la ferma voluntat de dur-la a terme en quant siga possible pressupostàriament», ha declarat el vicealcalde.

Recursos multimedia

Sergi Campillo