Bando medidas covid - València

Bando medidas covid

Tornar

L’alcalde fa una crida en un Ban Municipal perquè “la ciutadania complisca estrictament les normes, amb especial atenció al tancament perimetral dels caps de setmana”

Ribó assegura que “ara no podem abaixar la guàrdia perquè és el moment de salvar vides” i hem de d’aplicar “la vacuna de la responsabilitat”

• L'alcalde ha dictat un ban per demanar la ciutadania que complisca les normes

30/01/2021

L’alcalde de València, Joan Ribó, publicarà dilluns un Ban per recordar la ciutadania “l’obligat compliment de les recomanacions i els decrets dictats per les autoritats sanitàries competents per evitar l’expansió de la pandèmia del coronavirus, perquè ara no podem abaixar la guàrdia, és el moment de salvar vides”. Amb estes paraules, el primer edil ha recordat que l’Ajuntament ha pres mesures i ha adaptat els servicis i les instal·lacions municipals a les diferents circumstàncies sanitàries i socials, i ha fet una crida ciutadana “perquè adopte actituds i situacions que eviten riscos, amb especial atenció al tancament perimetral dels caps de setmana”. “Mentrestant arriba la vacuna, ha de funcionar una altra, la de la responsabilitat i el sentit comú per a frenar el ritme de contagis i de víctimes mortals”, ha afirmat.

 

El nou ban dictat per l’alcalde recull un “sentit” homenatge de l’Ajuntament de València a totes les persones que han faltat, així com un alé d’ànim per als qui han patit o estan patint esta malaltia. També inclou un agraïment per al personal sanitari i professionals que treballen per cuidar la ciutadania, i parla del “camí que hem de recórrer junts i juntes, amb disciplina i amb esperança”. A més el text, mostra les reflexions de Joan Ribó, qui assegura que “esta pandèmia ho ha transformat tot, des dels nostres hàbits fins a la manera de treballar, de conviure i de relacionar-nos”. “S’ha emportat abraçades i somriures, i el fet més greu és la quantitat de víctimes que s’ha cobrat”, ha lamentat.

L’alcalde ha explicat que “València i els seus veïns i veïnes han demostrat durant tot este temps la seua capacitat de resiliència, amb una maduresa i un esperit de cooperació ferm que ens possibilita superar esta situació”. “Un esforç que ens ha de permetre afrontar estos moments tan durs i albirar un horitzó de normalitat més prompte que tard, perquè colze a colze, farem possible la recuperació”, ha desitjat.

Amb tot, ha argumentat, “al començament d’este 2021 hem d’afrontar de nou una situació d’extrema gravetat com així ho certifiquen les xifres diàries sobre l’evolució de la pandèmia”. “L’expansió de la covid-19 ha entrat en una fase crítica que ens obliga a fer un esforç col·lectiu màxim per a superar les seues dramàtiques conseqüències. Perquè la crisi del coronavirus, a més de ser sanitària, té conseqüències socials i econòmiques molt greus per a la ciutat”.

 

TREBALL CONJUNT

 

“Este ha de ser un treball conjunt entre la societat civil i les administracions públiques”, ha assegurat Joan Ribó en recordar que l’Ajuntament de València ha pres mesures i ha adaptat els servicis i les instal·lacions municipals a les diferents circumstàncies sanitàries i socials, donant compliment estricte a les recomanacions i els decrets dictats per les autoritats sanitàries competents. “I continuarem fent-ho prestant una especial atenció al tancament perimetral dels caps de setmana”, ha anunciat.

De fet, ha explicat que en resposta a les últimes resolucions de la Generalitat, l'Ajuntament de València ha suspés les activitats que generen concentracions de persones en les seues instal·lacions per tal de convertir estes dependències en espais de màxima seguretat per a la ciutadania i per al personal municipal. També ha suspés els mercats extraordinaris i el mercat de vell, així com altres activitats no essencials organitzades i autoritzades pel consistori. A més, ha canviat els torns de la Policia Local per a minimitzar el risc de contagi i l'impuls del teletreball entre la plantilla municipal.

D’altra banda, els centres de Joventut han anul·lat les activitats d'oci i formació (a excepció d'aquelles que es puguen desenvolupar en línia) i només estan oberts per a atendre la ciutadania. La Universitat Popular tambéha suspés temporalment les activitats formatives i les biblioteques municipals han reduït l'activitat. Pel que fa a les alcaldies dels pobles de València estan operatives només per a qüestions administratives i amb cita prèvia.

Així mateix, segons ha detallat Joan Ribó, s'han tancat totes les instal·lacions esportives de la ciutat, tant les que estan sota sostre com les que estan a l'aire lliure, i s'han suspés totes les competicions de totes les edats (excepte les lligues professionals i internacionals). I es mantenen tancades les zones de jocs infantils dels parcs i jardins, mentre els museus i monuments municipals tancaran els dilluns per a reorganitzar el servici i minimitzar el risc de contagi entre el personal d'atenció al públic.

Al mateix temps, l’alcalde en el ban recorda que la gestió de l’Ajuntament de València està prioritzant des de l’inici d’esta crisi l’atenció social a persones i famílies més vulnerables i la dinamització de l’economia de la ciutat, alleugerint els sectors més afectats com són el comerç, l’hostaleria o el turisme i assegurant la supervivència de PIMES i autònoms. “També hem continuat donant suport al manteniment de la cultura i les Falles. Hem garantit la protecció i la seguretat ciutadana. I des de l’inici de la pandèmia desinfectem els carrers i el mobiliari urbà”. “A més, hem garantit la transparència i l’accés a la informació respecte als canvis i adaptacions a la nova situació, digitalitzant processos i impulsant una estratègia de ciutat intel·ligent. Hem vetlat per la protecció als treballadors i treballadores del consistori a l’hora que hem assegurat la qualitat del servici públic i l’atenció a la ciutadania. I tot això integrat en un pla de ciutat que avança imparable cap a una València sostenible i saludable”.

 

LA VACUNA DE LA RESPONSABILITAT

 

“El benestar, la seguretat i la salut dels valencians i valencianes és la prioritat d’este Govern municipal”, ha conclós l’alcalde en explicar que per això posa a disposició de les autoritats sanitàries les dependències de l’Ajuntament per a la vacunació, que permeta una immunització contra la covid-19. “Una vacunació decisiva que s’ha d’accelerar per tal d’arribar primer a les persones més vulnerables i, a continuació, al conjunt de la població. Mentrestant, ha de funcionar una altra vacuna, la de la responsabilitat i el sentit comú per a frenar el ritme de contagis i de víctimes mortals. Per això, vull fer un crida a adoptar actituds i situacions que eviten riscos i posar-nos en perill a nosaltres mateixos, a les nostres famílies i a la població en general. Estem en un moment on cal reduir al màxim totes les interaccions personals i complir amb les recomanacions i normes de les autoritats sanitàries competents. Hem de ser estrictes i contundents. D’això depén que en un futur pròxim tornem a reprendre la normalitat. És un camí que hem de recórrer junts i juntes, amb disciplina i amb esperança”, ha manifestat.

Recursos multimèdia

Joan Ribó