Balance jardinería enero 2021 - València

Balance jardinería enero 2021

Tornar

L’Ajuntament realitza en gener més d’un miler de treballs programats de poda i dos-centes intervencions en arbrat a causa del vent

Finalitzen els treballs del nou jardí situat sobre la sala hipòstila del Museu d’Història

• Treballs de jardineria durant el mes de gener

22/02/2021

L’Ajuntament, a través del Servei de Jardineria Sostenible i l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins, ha realitzat durant el mes de gener 1.124 actuacions ja previstes de poda i millora de l’arbrat viari de la ciutat, a les que cal afegir 207 intervencions no programades a causa dels forts episodis de vent que s’han registrat. Durant el mes de gener ha començat la campanya anual de recollida de taronges, s’ha procedit a l’aclariment de palmeres i han finalitzat els treballs de la platabanda situada sobre la sala Hipòstila del Museu d’Història.

 

Durant el mes de gener han finalitzat també els treballs del circuit 5K del Jardí del Túria al seu pas pel Palau de la Música realitzats per la Fundació Trinidad Alfonso. En la mateixa zona de la ciutat, s’ha procedit a la reparació de la segona bomba de l’estany situat davant de l’auditori, que ja té en funcionament tots els seus sortidors i permet contemplar els jocs d’aigua. Igualment, al jardí del Túria s’està procedint a la preparació de superfícies per a la pintura de murals que està realitzant el col·lectiu Zedre, entre els quals el que ja ha finalitzat l’artista Sandra Betancort sota el pont Nou d’Octubre.

El mes passat es van realitzar, a més, 279 actuacions de manteniment d’infraestructures, entre les quals treballs de llanterneria, repintat, reparació de jocs infantils vandalitzats i d’obra civil.

Com tots els anys, durant el mes de gener ha començat la campanya anual de recollida de cítrics bords als jardins de la ciutat així com l’aclariment de palmeres i el buidatge de branques i dàtils en diversos punts de la ciutat. Per la seua banda, els episodis de fort vent que s’han registrat en algunes jornades han obligat a realitzar 207 intervencions no previstes de poda, aclariment i recollida de branques, especialment al Jardí del Túria. A més de les actuacions no previstes se n’han fet 1.124 inicialment programades. Destaquen les intervencions en l’arbrat dels carrers Yecla i Jeroni de Monsoriu, la poda de moreres al carrer Guàrdia Civil, Real Acadèmia de Cultura Valenciana i Alcalde Domingo Torres, Germans Maristes, Illa Cabrera i Serra Martés. Igualment s’ha efectuat un control sobre la vegetació de 21.739 escocells de tota la ciutat.

CONTROL FITOSANITARI

Els operaris municipals han treballat també en la instal·lació d’anells contra la processionària del pi al jardí del carrer Cuevas Camales, a Benimàmet, així com col·locació de paranys per al control i seguiment del morrut roig que ataca les palmeres i contra la cotxinilla de cítrics i moreres. Igualment s’ha aplicat un tractament fungicida als rosers com a pas previ a la seua poda.

JARDINERIA SENSE AIGUA SOBRE EL MUSEU D’HISTÒRIA

Per últim, la Regidoria de Jardineria Sostenible ha finalitzat ja els treballs de plantació d’espècies crasses a la platabanda superior de la Sala Hipòstila del Museu d’Història de la ciutat, unes plantes que no necessiten pràcticament aigua i que impedeixen que les humitats i filtracions penetren a l’interior de les sales del museu. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha afirmat que “s’ha dignificat una platabanda que presentava un aspecte deficient i que els veïns i les veïnes de la zona havien reclamat que s’adecentara”. Per això, segons el regidor, “hem fet un xerojardí amb plantes crasses i cactus que no necessiten reg o el menys possible i així evitem les filtracions d’aigua al Museu d’Història de la ciutat”. Campillo assegura que “hem aconseguit un doble efecte, tindre una platabanda adecentada i evitar que les filtracions afecten les col·leccions del Museu d’Història de València”.

.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo