Balance Actuación Cabanyal-Canyamelar - València

Balance Actuación Cabanyal-Canyamelar

Tornar

L'Ajuntament conclou les obres de reurbanització del Cabanyal i projecta noves intervencions amb finançament europeu

La vicealcaldessa Sandra Gómez recorda projectes com l’execució d’un espai enjardinat que actuarà com a porta del barri

• La vicealcaldessa ha visitat les obres de reurbanització del Cabanyal-Canyamelar

03/02/2021

 

La reurbanització del carrer Lluís Despuig, i la de la plaça Calabuig, que ha començat hui, posen fi a la regeneració urbana del Cabanyal-Canyamelar. Estes obres, executades per l’Ajuntament, amb un pressupost de 10,5 milions d'euros, conforme el conveni subscrit amb la Conselleria d'Habitatge per a dur a terme la ARRU (Actuació de Regeneració i Renovació Urbana) de l’esmentat barri, i a l'empara del Pla Confiança, s'emmarquen en els treballs de recuperació d'esta zona que també serà objecte d'una inversió europea de quasi 12 milions d'euros que, segons ha anunciat hui la vicealcaldessa Sandra Gómez, es destinaran a la reurbanització d'un tram del carrer Serradora, la conversió en zona de vianants de l'entorn del Mercat del Cabanyal i l'execució d'un espai enjardinat al voltant de l'estació que actuarà com a accés del barri i evitarà qualsevol intent d'ampliació de l'avinguda Blasco Ibáñez”.

 

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha realitzat hui (telemàticament) un balanç de les actuacions urbanístiques executades en el Cabanyal després de visitar i recepcionar les obres del carrer Lluís Puig. “Esta intervenció ha permés la renovació del paviment i la regeneració d’esta via que confina amb el carrer Sant Pere, en una parcel·la que a més albergarà el futur Centre Cívic del Cabanyal i en una de les zones més degradades pel projecte urbanístic que contemplava la prolongació de l'avinguda Blasco Ibáñez i va generar l'abandó del barri”, ha explicat.

Sandra Gómez, que també ha donat compte de l'inici de les obres de reurbanització de la plaça Calabuig, ha concretat que esta actuació contempla la remodelació de l'enjardinament existent i la millora de l'estat actual del paviment, així com de l'accessibilitat per als vianants del citat espai verd, amb un pressupost de 47.187,41 €. “Es tracta -ha afegit- d'un espai recuperat per a la ciutadania en un entorn per als vianants que es completarà amb la posada en servei del nou Centre de Producció d'Arts Escèniques que l'Ajuntament de València habilitarà en dues antigues naus industrials i portarà per nom '*Bombalino', nom artístic del fundador del Teatre de Titelles L'Estrela”.

“En general -ha manifestat la vicealcaldessa- durant els últims cinc anys hem realitzat diferents actuacions de reurbanització i regeneració urbana amb un pressupost total de 10,5 milions d'euros de partides de l'Ajuntament i de la Generalitat, que ha finançat a través de la ARRU i el Pla Confianç, que han suposat un revulsiu molt important per al barri”.

Pel que respecta a nous projectes d'obra pública que l'Ajuntament contempla dur a terme Sandra Gómez ha indicat que, amb el finançament de la Iniciativa europea EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat) del barri Cabanyal-Canyamelar-Cap de França, s'executarà, entre altres projectes, la reurbanització del carrer Serradora, amb un pressupost de 5,2 milions d'euros.

Amb els fons EDUSI també es preveu la conversió en zona de vianants de l'entorn del Mercat del Cabanyal (amb 1,4 milions d'euros), i l'habilitació de recorreguts de preferència per als vianants (per al que es destinarà 3,1 milions d'euros). Així mateix, l'Ajuntament projecta l'execució d'una zona enjardinada al voltant de l'estació del tren que exercirà de porta d'entrada al barri i impedirà qualsevol possible ampliació de l'avinguda Blasco Ibáñez”, ha reiterat després de recordar “l'esforç realitzat per a recuperar i rehabilitar el patrimoni destruït i impulsar, també en el Cabanyal, el projecte València, ciutat de places”.

Recursos multimèdia

Tall de veu de Sandra Gómez