S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Ayudas emprendimiento - València

Vés enrere Ayudas emprendimiento

Tornar

València destina 2,4 milions al foment de la contractació i impuls a l'emprenedoria

Pilar Bernabé: “Les empreses i persones emprenedores constitueixen un dels principals motors per a dinamitzar l'economia valenciana”

• L'objectiu és pal·liar les conseqüències de la pandèmia impulsant l'activitat econòmica

20/02/2022

L'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació de l'Ajuntament llançarà una nova convocatòria de les Subvencions de Promoció Econòmica, amb les quals el consistori destinarà 2.411.000 euros als sectors productius locals “amb l'objectiu de pal·liar les greus conseqüències de la pandèmia impulsant l'activitat econòmica, potenciant l'eco-sistema emprenedor valencià i creant ocupació”, ha explicat la regidora de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé.

 

“L'economia local continua estant afectada per esta pandèmia pel que és una prioritat continuar fomentant el teixit econòmic i l'ocupació en el terme municipal de València. Les empreses i persones emprenedores constitueixen un dels principals motors per a dinamitzar l'economia valenciana, donada la seua capacitat de generar ocupació i el seu potencial per a creació de valor, d'ací la importància de continuar fent costat a este sector des de les instàncies públiques”, ha manifestat la regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.

Esta pròxima convocatòria inclou dos programes als quals es destinaran 1.205.500 euros: la Subvenció Emprén, destinada a donar suport en els inicis de l'activitat a persones que hagen emprés recentment en el terme municipal de València i la Subvenció Emplea, destinada a afavorir la contractació indefinida a temps complet en el terme municipal de València

En el cas del programa Emprén, figuren entre els requisits de sol·licitud que les persones o entitats sol·licitants hagen començat la seua activitat empresarial i s'hagen donat d'alta en el règim especial de treballadors autònoms (RETA) entre l'1 de gener del 2021 i la data de presentació de la sol·licitud de subvenció; que l'activitat es desenvolupe en el terme municipal de València; i no haver sigut ja beneficiàries del Programa I Emprén de 2021.

La quantia fixa de la subvenció en el cas del programa Emprén és de 1.500 euros, una xifra que s'incrementarà en 500 euros més quan la persona que la seua alta en el RETA motive la sol·licitud de subvenció pertanga al col·lectiu de persones amb 45 o més anys a la data de l'alta en el RETA; persones que puguen acreditar un grau de diversitat funcional d'almenys el 33% o siguen dones. Així mateix, en el cas de persones joves fins a 30 anys a la data de l'alta en el RETA la quantia augmentarà en 500 euros més.

Per altra banda, per a poder optar a una subvenció del programa Emplea és necessari que la persona o entitat aplicant desenvolupe la seua activitat en el terme municipal de València i que la formalització d'un contracte inicial, o la conversió a indefinit a temps complet, s'haja realitzat a partir del dia 1 de gener de 2021 i fins a la data de presentació de sol·licituds. Cal destacar que només serà possible sol·licitar subvenció per un màxim de dues contractacions per persona autònoma o empresa sol·licitant.

En el cas del programa Emplea, la quantia fixa també és de 1.500 euros, que s'incrementarà en 500 euros més quan la persona contractada pertanga al col·lectiu de persones desocupades de llarga duració, es tracte de persones amb 45 o més anys a la data de contractació; de persones que puguen acreditar un grau de diversitat funcional d'almenys el 33% o de dones. D'igual manera, si es contracta persones joves fins a 30 anys (inclusivament) a la data de la contractació, la quantia augmentarà en 500 euros més.

“Amb programes com estos estem creant l'atmosfera propícia per a enfortir i consolidar el dinamisme del nostre sector econòmic i productiu. Si generem un escenari favorable, les iniciatives emprenedores i les contractacions s'obrin pas i afloren, i amb elles avança la nostra ciutat. I així ho corroboren les últimes dades relatives a afiliacions i contractacions. València ha batut el seu propi rècord d'afiliacions a la Seguretat Social al gener i aconsegueix la xifra de 406.147 afiliats. A més, compta amb 56.873 afiliacions en règim d'autònoms, les millors dades de gener dels últims 13 anys”, ha destacat la regidora.

Finalment, Bernabé ha recordat que “l'Ajuntament de València té com a principal objectiu donar suport a la dinamització i potenciació de l'economia de València a través d'un model econòmic competitiu, innovador i sostenible, sent objectiu específic fer costat als sectors econòmics productius, per això llancem esta nova línia d'ajudes”.

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé