Ayudas Cultura covid - València

Ayudas Cultura covid

Tornar

L’Ajuntament concedeix 1,5 milions d’euros a les indústries i associacions culturals de València

• Ajudes a empreses i associacions

20/01/2021

La Junta de Govern Local aprovarà demà una línia d’ajudes d’1.520.000 euros per a les empreses, autònoms i associacions culturals de València. En total són 420 subvencions que es concediran entre les associacions sense ànim de lucre, les empreses culturals i els autònoms amb domicili fiscal en València.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha dit que “la cultura és un servici públic essencial i l’administració pública no pot quedar al marge de la situació que està vivint el món cultural a causa de la pandèmia, cosa que demostrem no sols amb paraules, sinó també amb fets”.

En total es destinen 1.520.000 d’euros, dels quals un milió va dirigit a autònoms i empreses i la resta, a associacions sense ànim de lucre. Cal destacar que el total de 420 sol·licituds rebudes per l’Ajuntament de València han estat incloses en la línia d’ajudes i que no se n’ha exclòs cap. De fet, tal i com assenyala la regidora Tello “s’ha pogut sumar més import de l’inicialment previst a cadascun dels sol·licitants prorratejant-lo entre tots ells”.

Els beneficiaris de la línia d’ajudes han hagut de complir tres requisits: tindre el domicili fiscal o una seu comercial a la ciutat de València, estar donats d’alta en el registre cultural corresponent i ser associacions, empreses o autònoms dedicats al món de la cultura.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha dit que “esta línia d’ajudes que ara fem efectiva és una manera més de donar suport a tot el sector cultural de la ciutat. La cultura és un servici essencial i l’administració no pot quedar al marge de la situació que viu el sector a causa de la pandèmia de la covid-19”.

En este sentit, Tello ha afirmat “l’Ajuntament està fent una aposta que no té precedents per garantir la supervivència de les industries culturals de la ciutat”. La regidora ha subratllat que la majoria de les indústries culturals de València “estan formades per xicotets col·lectius, autònoms i empreses menudes i, per tant, cal prendre mesures excepcionals per pal·liar esta circumstància”.