Ayudas comerciantes ambulantes - València

Ayudas comerciantes ambulantes

Tornar

L'Ajuntament facilita l'accés dels comerços ambulants al Pla Resistir

Ribó: “Hem lluitat perquè puguen entrar en el Pla Resistir i anem a ajudar-los perquè puguen accedir al màxim”

• Parades d'un mercat extraordinari a València

16/02/2021

L’Ajuntament facilitarà l’accés dels comerciants ambulants a les ajudes del Pla Resistir, el termini de sol·licitud de les quals es va obrir divendres passat. L’alcalde, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Comerç, Carlos Galiana, s’ha reunit este matí amb representants del sector. “Hem lluitat perquè puguen entrar en el Pla Resistir i anem a ajudar-los perquè puguen incorporar-se al màxim”, ha afirmat el primer edil, qui ha recordat la suspensió de taxes als mercats extraordinaris aplicada pel consistori arran les restriccions per la covid. Ribó ha manifestat que esta activitat, en ser a l’aire lliure, seria “una de les que en principi han de ser les primeres a reobrir en el moment que es plantege una desescalada”. Ara bé, ha recordat que “és una qüestió de la Generalitat” i ha indicat que “s’ha de fer poc a poc i seriosament, no podem fer una desescalada ràpida per després dins d’un mes tornar a estar en el problema”.

 

“Sabem que estan preocupats, com està preocupat tot el sector del comerç i l’hostaleria”, ha expressat l’alcalde, Joan Ribó, qui s’ha reunit este matí amb representants d’associacions de comerciants ambulants dels mercats extraordinaris de València, junt amb el regidor de Comerç, Carlos Galiana. “Hem estat treballant perquè estiguen dins del Pla Resistir, que ja està en marxa, i perquè estiguen dins de totes les ajudes que calga”. Divendres passat es va obrir el termini perquè xicotets autònoms i empreses afectades per les restriccions, de fins a deu empleats i amb domicili fiscal al terme municipal de València, sol·liciten les ajudes del pla Resistir. A estes ajudes se suma la suspensió de taxes als mercats extraordinaris que la Junta de Govern Local va aprovar el mes passat.

Sobre la reobertura dels mercats extraordinaris, l’alcalde ha apuntat que “és una activitat a l’aire lliure”, per la qual cosa “en principi podem pensar que ha de ser de les primeres a tornar a intervindre amb tots els requisits i totes les precaucions en el moment que es plantege una desescalada”. Ribó ha puntualitzat que esta decisió és “una qüestió de la Generalitat” i, si bé “en estos moments està baixant seriosament la incidència acumulada de la covid-19, compartisc el criteri de la Generalitat quan apunta que la desescalada l’hem de fer poc a poc i seriosament; allò que no podem fer és una desescalada ràpida per després dins d’un mes tornar a estar en el problema”.

En qualsevol cas, “sempre ho hem dit i sempre ho repetim, seguirem les instruccions i les pautes de la Conselleria de Sanitat”, ha remarcat l’alcalde. “Em sembla molt important que en estos moments aguantem una miqueta més per poder eixir d’una manera més decidida, per donar temps a una vacunació a sectors amples de la població que permeta baixar d’una forma objectiva”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó
Joan Ribó