S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Autorización Arteval - València

Vés enrere Autorización Arteval

Tornar

Domini Públic autoritza a l’Associació d’Artesans Valencians a instal·lar un mercat en la plaça de l’Ajuntament

La Fira d'Artesania estarà des del 27 de novembre fins el 6 de gener

• Una de las casetes de la Fira d'Artesania

27/11/2020

La regidora de Domini Públic de l’Ajuntament de València, Lucía Beamud, ha explicat que l’Ajuntament ha autoritzat a l’Associació d’Artesans Valencians (Arteval) l'ocupació temporal del domini públic municipal a la plaça de l'Ajuntament, mitjançant la col·locació d'un mercat amb llocs desmuntables de productes artesanals fabricats a Espanya i artesania d'alimentació envasada amb motiu de la celebració de la tradicional Fira d'Artesania de Reis entre els dies 28 novembre i 6 de gener.

 

Tal i com explica Beamud, la realització de l'esdeveniment es condiciona a la coordinació amb la Policia Local i als requeriments i condicions que puga determinar esta. L'aforament màxim de l'activitat no podrà excedir de 262 persones (216 de públic assistent i 46 a treballadors i organitzadors) calculat d'acord amb la memòria tècnica i plànol aportat, i en compliment la normativa emesa com a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

Així, d’acord amb l’expedient gestionat per la delegació de Domini Públic, es podran instal·lar 28 casetes expositores de dimensions de 3,00 x 2,50 m, caseta per al torn d’entrada de dimensions 3,50 x 2,50 m i caseta per al vigilant de dimensions 2,50 x 2,00 m. Arteval haurà de delimitar el perímetre de l'ocupació de manera que no puga accedir a l'interior del recinte més aforament de públic que 216 persones, garantint un accés i una eixida independents.

La regidora Lucía Beamud ha dit que “València és la ciutat d'Espanya que té més carrers dedicats a antics oficis i professions d'artesans, en canvi durant molts anys València no ha tingut la seua fira d'artesania perquè els anteriors governs la van fer fora de la Plaça de l'Ajuntament i la van amagar en altres punts de la ciutat. Nosaltres la volem recuperar, i posar en valor els nostres artensans i artesanes, i més en esta època en la que ho estan passant malament. Ho fem, a més, amb totes les mesures de seguretat”.

Per la seua banda, Miquel Clemades, director gerent del Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana ha dit que “estem molt satisfets que l’artesania puga estar present al cor de la nostra ciutat, coincidint amb les festes de Nadal i Reis i aprofitant la recuperació per a la ciutadania d’un espai tan emblemàtic com és la plaça de l’Ajuntament. D’esta manera, els valencians i les valencianes podran conéixer de primera mà el gran valor que té l’artesania, amb productes únics i de gran qualitat que fan també especial als qui els adquireixen o els regalen”.

 “A més a més i aprofitant la celebració d’esta fira, el Centre d’Artesania trasllada a la plaça de l’Ajuntament una part de la seua tradicional Setmana Artesana, amb la realització a l’aire lliure de més de 50 tallers demostratius d’oficis artesans perquè els valencians i les valencianes puguen gaudir descobrint els secrets de les tècniques ancestrals de producció artesanal i el valor que ténen els nostres productes gràcies al seu esmerat i singular procés de fabricació”, ha conclós Clemades.