Aula talento València Activa y UPV - València

Aula talento València Activa y UPV

Tornar

València Activa i la UPV avancen en la seua aliança per a retindre el talent local amb un simulador d'entrevistes amb empreses

Pilar Bernabé: “El nostre major actiu és el talent local, per això impulsem Aula Talent, junt amb la UPV, per a detectar i impulsar eixe talent que és el millor combustible per a qualsevol economia i societat”

• Estudiants de la UPV han pogut practicar una entrevista de treball amb empreses reals

07/05/2022

L'Ajuntament de València i la Universitat Politècnica de València han fet els primers passos en la implantació del programa ‘Aula Talent València UPV’, una iniciativa amb la qual treballen per a retindre el talent jove local i evitar el conegut fenomen de la ‘fugida de cervells’ a través d'iniciatives innovadores de suport i millora de l'ocupabilitat d'estudiant com Interview lab, una activitat celebrada per primera vegada esta setmana, en la qual estudiants i titulats de la UPV han pogut practicar una entrevista de treball amb empreses reals.

 

La regidora de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé, ha reivindicat la importància de treballar de manera conjunta amb les universitats valencianes per a retindre el talent local. “Les entrevistes de treball són clau per a aconseguir una ocupació i com millor preparats estiguen les i els estudiants universitaris, majors i millors oportunitats tindran d'entrar al mercat laboral”, ha explicat.

Interview Lab és un simulador d'entrevistes als i les estudiants amb les empreses col·laboradores de la UPV. Durant dos dies han realitzat una simulació d'entrevista per a emetre un informe de l'entrevistador/a juntament amb l'enregistrament, amb els punts forts i aquells a millorar, de cara a la superació d'una entrevista real. En concret, les empreses participants han avaluat les competències de les persones candidates a l'hora de realitzar una entrevista, com la comunicació verbal, la no verbal i la actitud.

“El nostre major actiu, si volem avançar cap a un model econòmic basat en la innovació i el coneixement, és el talent local, per això desenvolupem este programa juntament amb la UPV, per a detectar, retindre i impulsar el talent que és el millor combustible per a qualsevol economia i societat”, ha destacat la regidora.

Per part seua, el rector de la Universitat Politècnica de València, José E. Capella, ha explicat que des d'esta institució “sempre s'ha tingut present el formar a profesionals altament qualificats per a incorporar-los a la societat aportant coneixements i valors ètics. Sabem que com a universitat hem de ser proactius, creatius i generar sinergies amb les empreses en les quals els nostres estudiants desenvoluparan la seua carrera professional. Per això, durant els últims anys hem creat programes singulars i pioners amb la finalitat d'ajudar a incrementar l'ocupabilitat dels nostres egressats i egressades”.

En el marc de la ‘Aula Talent València UPV’, a més de l'acció de Interview Lab, es desenvolupen programes com O-Connect, Queda't, Queda't edició sectorial, Skills UP UPV i fins i tot un cicle amb diversos tallers formatius en matèries de gran demanda.

A través del programa O-Connect es realitzarà un webinar amb empreses per a millorar l'ocupabilitat dels i les joves perquè puguen conéixer de primera mà les ofertes d'ocupació que estes tenen vigents, com són els processos de selecció que es duen a terme, així com plans de carrera oferits per l'empresa o perfils i competències més demandats.

Per part seua, Queda't, iniciativa pionera en les universitats públiques espanyoles, és el programa de captació de talent universitari que premia a aquells estudiants i titulats, seleccionats tant pel seu expedient acadèmic com per la seua formació en competències transversals, ajudant-los a incorporar-se al mercat laboral. La Universitat Politècnica de València posa en contacte estos talents universitaris amb responsables de recursos humans de grans companyies.

Per a fer un pas més, s'ha creat el programa Queda't Sectorial, per a connectar a empreses d'un determinat sector i estudiants o titulats afins a este. La finalitat és crear sinergies que confluïsquen en la incorporació d'estos estudiants a les empreses, bé en programes de pràctiques, bé amb contractes laborals.

Amb el programa formatiu Skills UP UPV es fomentarà la incorporació de estudiants i titulats de la UPV en col·laboració amb grans companyies. Este programa té per finalitat posar en valor les capacitats d'emprar-se i emprendre dels estudiants seleccionats. Estos estudiants pertanyen a col·lectius l'activitat dels quals extraacadèmica aporta un valor substancial i estratègic a la UPV.

Finalment, el programa ‘Aula Talent València’ inclou tallers formatius de comunicació no verbal, de cerca d'ocupació, d'entrevista de treball, de posicionament laboral en xarxes socials i de legislació laboral.